Sep Vanmarcke raakt niet klaar voor Parijs-Roubaix

Print
Sep Vanmarcke raakt niet klaar voor Parijs-Roubaix

Foto: BELGA

Sep Vanmarcke neemt zondag niet deel aan Parijs-Roubaix. De renner van Cannondale-Drapac liep vorige zondag bij een zware val in de Ronde van Vlaanderen een gebroken pink op en een rechterzijde vol schaaf- en snijwonden. Op de website van zijn ploeg bevestigt de 28-jarige West-Vlaming woensdagmiddag zijn forfait.

“Mijn handen zijn het grootste probleem”, zegt Vanmarcke. “Door mijn gebroken pink kan ik mijn handen niet op het stuur plaatsen. Ik kan ze op de remmen zetten, en ik kan remmen met twee vingers. Maar telkens ik een bultje raak of iets dergelijks, doet het pijn.”

Vooral zijn linkerhand baart Vanmarcke zorgen. “Ik heb er geen vel meer aan mijn vingers. Met die hand kan ik niet remmen, het doet gewoon te veel pijn om er druk op te zetten. Ook mijn rechterknie is nog een probleem. Het zou niet logisch zijn om aan de start te staan. “

Vanmarcke werd in 2013 tweede in Parijs-Roubaix (na Cancellara) en vierde in 2014 en 2016. “Ik ben heel, heel erg ontgoocheld”, klinkt het. “Sinds november train ik voor deze koersen, die altijd mijn doelen zijn. Omloop Het Nieuwsblad (waarin hij derde werd, red) was goed maar vanaf Strade Bianche ging het verkeerd. Een crash, de ribben, dan kende ik maagproblemen, dan deze val. Ik heb veel geknokt en ben altijd teruggekeerd. Nooit heb ik mijn beste niveau gehaald of kunnen tonen wat ik in mijn mars heb.”