Truienaar slaat ex tot moes terwijl ze slaapt

Print
Truienaar slaat ex tot moes terwijl ze slaapt
Hasselt / Sint-Truiden - Een Truiense agressieveling (27) is woensdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 30 maanden cel met volledig uitstel voor agressie. Het voornaamste slachtoffer was zijn ex die hij op 25 oktober 2014 net niet dood klopte.

De man trok toen naar het huis van de vrouw, die inmiddels alleen woonde, nadat hij op café vernam dat ze hem bedrogen had. De twintiger ging haar slaapkamer binnen en begon op de vrouw te timmeren terwijl ze al in slaap was. Vijf gebroken ribben, een verbrijzelde arm, een klaplong, een gebroken neus en een hersenschudding waren haar deel. Ze houdt er een economische ongeschiktheid van 8 % aan over.

Het was niet de eerste keer dat de man, die niet vies van alcohol en drugs is, zich op haar afreageerde. In februari 2014 kreeg hij het ook aan de stok met de moeder van zijn kind. Hij gaf ze een pak slaag en duwde een vuurwapen met afgezaagde kolf in haar mond.

Het agressief baasje is woensdag ook nog veroordeeld in een derde zaak. Anderhalve maand na zijn vrijlating in 2015 raakte hij betrokken bij een caféruzie in Sint-Truiden nadat er met drank gemorst was. De man krijgt in totaal 30 maanden met uitstel van straf. Om van dat laatste te kunnen genieten moet hij uit de buurt van zijn ex blijven en zich laat behandelen voor zijn drugs- en alcoholprobleem plus werk hebben of actief ernaar zoeken bij verlies.

Aan de vrouw moet de agressieveling een vergoeding van 46.500 euro betalen. De caféruzie kost hem nog eens 960 euro aan de slachtoffers.