Politie MidLim vindt grote cannabisplantage bij huiszoeking in Genk

Print
Politie MidLim vindt grote cannabisplantage bij huiszoeking in Genk

Themabeeld Foto: Archief

Genk -

Bij een huiszoeking in de Reinpadstraat in Genk trof de politie MidLim dinsdag de resten van een cannabisplantage aan. In de woning met aanpalende loods werd allerlei materiaal gevonden dat gebruikt kan worden voor het kweken van cannabis. Er waren geen personen aanwezig.

In twee slaapkamers was de installatie nog intact, maar de cannabisplanten zelf waren reeds verdwenen. Er zouden zo’n 500 planten gekweekt zijn. In een loods achter de woning werden evenmin planten aangetroffen, maar de inrichting van de ruimte en de aanwezige materialen wezen wel op cannabisteelt. Infrax stelde illegale stroomaftakkingen vast. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek en de Civiele Bescherming zorgde voor de opruiming.

In de woning vond de politie ook nog een stroomstootwapen en een verwaarloosde papegaai. Het diertje werd opgehaald door het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder.

Dinsdagavond omstreeks 23u kwam een 35-jarige Genkenaar zichzelf aangeven bij Politie MidLim. Hij werd gearresteerd en verbleef een nacht in de cel in afwachting van zijn verhoor. Vandaag werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Die besloot de verdachte aan te houden.

Politie MidLim voert verder onderzoek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio