Vakantie

Dit koppel wordt rijk met vakantiefoto’s en geeft tips voor perfecte kiekjes

Print
Dit koppel wordt rijk met vakantiefoto’s en geeft tips voor perfecte kiekjes

Foto: Instagram

Een jaar geleden was zowel de Britse Jack Morris (26) als de Australische Lauren Bullen (24) op vakantie in Fiji. De twee met een passie voor fotografie liepen elkaar tegen het lijf, werden een koppel, verkenden samen al 21 landen en maken sindsdien buitengewone reisfoto’s. Die maken hen rijk: één kiekje alleen bracht al 11.000 euro op.

Vandaag zijn we een jaar verder en hebben de twee, die momenteel op Bali wonen, van hun hobby hun beroep kunnen maken. Ze konden belangrijke sponsorcontracten in de wacht slepen en krijgen flinke bedragen voor elk kiekje dat ze op hun Instagram-pagina posten. Een foto van Jack bracht al eens 11.000 euro in het laatje, het hoogste bedrag dat zijn blonde vriendin binnenhaalde was 9.250 euro.
 


Dat ze weten met wat ze bezig zijn, staat buiten kijf. En ook jij kunt straks prachtige vakantiefoto’s maken. Jack doet op hun blog ‘Do You Travel’ uit de doeken waar je zoal rekening mee kan houden als je mooie beelden wil schieten.

Vier tips voor de mooiste vakantiefoto’s:

- Maak kiekjes tot een uur na zonsopgang. Drukbezochte locaties zijn op dat tijdstip van de dag lang niet zo druk.

- Gebruik geen filters op Instagram. Jack bewerkt al zijn foto’s tot ze binnen een bepaalde stijl passen met het bewerkingsprogramma Photoshop Lightroom. Hij kiest steeds voor dezelfde instellingen.

- Plan welke soort foto je als volgende op je pagina wil plaatsen. Zo zal het kiekje optimaal bij dat ervoor passen en creëer je een mooie feed.

- Stip voor je trip een paar minder bekende plekjes aan waar je een foto wil gaan maken. Haal inspiratie uit Pinterest, Instagram of vraag het een dag op voorhand aan locals.

- Voor romantische kiekjes die geen selfies zijn: vergeet je statief en zelfontspanner met afstandsbediening niet.

Niet te missen