Nas Dom kijkt uit naar de toekomst

Print
Nas Dom kijkt uit naar de toekomst

Foto: Jempi Trippaers

Zwartberg Zuid

Genk - Bij de Sloveense vereniging Nas Dom waait duidelijk een nieuwe wind. De bestuursploeg werd aangevuld met enkele nieuwe gezichten en ook een duidelijke taakomschrijving voor de hele ploeg. Nas Dom leeft weer, zoals weleer. Zelfs de damesvereniging, gehuisvest boven de Nas Dom-tempel, heeft in de gaten dat alles weer op wieltjes loopt bij de onderburen.

"In het verleden deden we al vaak mooie activiteiten en hielden we prachtige evenementen", vertelt penningmeester Norbert Vozel. "Als je in ons Nas Dom-lokaal kijkt naar de foto's aan de muren, dan merk je pas dat we een rijke historiek bezitten. Maar zoals iedereen weet, wensen ook wij niet alleen met het verleden geconfronteerd te worden", lacht Vozel. Zodus ging het bestuur op zoek naar een unieke organisatie, eentje waarvan iedereen kan genieten. Over het gekozen statement is uiteindelijk het hele bestuur best tevreden.

Trio Sloveense clubs

De drie Sloveense verenigingen in Limburg, naemlijk Sint Barbara, Slomsek uit Maasmechelen en Nas Dom uit Zwartberg, hebben nu plannen om een activiteit in het leven te roepen, gericht op de tweede en derde generatie Limburgse Slovenen. "Wij willen ze inderdaad bij elkaar brengen in een prachtig nostalgisch sfeertje", zegt Norbert Vozel. "Die gezellige bijeenkomst willen we laten doorgaan op zondag 23 april aanstaande vanaf 15 uur in ons eigen Nas Dom-lokaal naast de Hoevenzavellaan. We voorzien drankjes en hapjes zodat ook de hongerigen en dorstigen gespijsd en gelaafd worden."

Frans Novak, sinds zijn geboorte ernstig bezig met het verleden van de Slovenen en hun grenslanden, kijkt er naar uit. "Dit wordt de unieke gelegenheid om oude bekenden te ontmoeten. Maar ook nieuwe gezichten, nieuwe mensen, zijn van harte welkom op deze reünie. We vragen wel dat de geïnteresseerden zich op voorhand inschrijven voor deze organisatie", aldus Frans.

Meer inlichtingen en inschrijvingen bij olga.mrgole@hotmail.com
GSM: 0475- 663808 (na 18 uur)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio