OPROEP. Is liefde dan toch blind voor opleidingsniveau?

Print
OPROEP. Is liefde dan toch blind voor opleidingsniveau?

Foto: Sabine Joosten/Hollandse Hoogte

Steeds meer vrouwen met een hoog diploma beginnen een relatie met een man met een lager opleidingsniveau, dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Is liefde blind voor opleidingsniveau? “Een moeilijk gesprek voeren is niet het belangrijkste in samen gelukkig zijn,” getuigt een koppel in de krant.

Een relatietherapeut stelt in de krant dat je niet hoger opgeleid moet zijn, om een goed gesprek te kunnen voeren. “Luisteren, elkaar aanvoelen. Dat heeft niets met opleidingsniveau te maken. Dat gaat om emotionele intelligentie, en die krijg je op de universiteit niet beter aangeleerd dan op een mbo (middelbaar beroepsonderwijs, nvdr.)?.

OPROEP. Ben jij een hogeropgeleide vrouw in een gelukkige relatie met een lageropgeleide partner? Ben jij een man die niet zou kunnen aarden met een hogeropgeleide parner aan zijn zijde? Kunnen jullie zich vinden in de stelling van de relatietherapeut? Laat het ons weten. Stuur uw getuigenis, met vermelding van naam en GSM-nummer naar hier@reageren.be. Alvast bedankt!

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio