Deze Belgische maakte omstreden portret van Melania Trump

Print

Het omstreden officiële portret van de Amerikaanse first lady Melania Trump blijft op sociale media voor heel wat ophef zorgen. Maar wist je dat de foto genomen is door een Belgische fotografe? En Regine Maheux was allesbehalve aan haar proefstuk toe tijdens de officiële fotoshoot.

Voor de officiële portretfoto van Melania Trump koos de entourage van Donald Trump voor onze landgenote Regine Maheux. Op de foto staat Melania met haar armen gekruist en een kleine glimlach op het gezicht. Ze draagt een stijlvol zwart ensemble van ontwerper Hermès. "Melania Trump heeft Regine zelf gecontacteerd voor de foto's", zegt broer Benoît Maheux, die ook deel uitmaakt van het team, in La Meuse. "We hebben de familie Trump drie dagen overval gevolgd. Tot grote verbazing werd onze foto van Melania gekozen tot officiële portretfoto. We zijn erg trots op het resultaat." 

Photoshop?

De meningen over het portret zijn wel verdeeld: sommigen spreken over een prachtige foto, anderen hekelen het gebruik van photoshop. "Persoonlijk haat ik photoshop", geeft Benoît toe. "Maar het is vanzelfsprekend dat we er alles aan doen om het portret zo mooi mogelijk te maken. Vergeet ook niet dat deze foto op tien minuten gemaakt is, vlakbij een raam in het Witte Huis. Gelukkig is Melania erg professioneel, ze is niet voor niets mannequin geweest." 

Maheux en haar team is absoluut geen onbekende voor de familie Trump. In 2010 maakte ze al een reeks familieportretten voor het gezin. Vorig jaar deed ze dat nog eens. Die foto’s werden uiteindelijk gebruikt in de campagne van Trump op zijn weg naar het presidentschap. Er is dan ook duidelijk wederzijds respect tussen de verschillende partijen. "Het is een zeer stressvolle job, maar Melania is erg geduldig en meelevend", aldus Benoît Maheux. "Ze is een erg charmante, aangename dame, net zoals we haar op de foto te zien krijgen." 

Deze Belgische maakte omstreden portret van Melania Trump

Knap portfolio

De Belgische fotografe Regine Maheux werd geboren in Luik, maar verblijft momenteel amper nog in ons land. Ze begon haar carrière als fotograaf in de reclamewereld. Nadien legde ze zich toe op het fotograferen van celebrities. Haar werk werd onder meer gepubliceerd in Vanity Fair en Time. Naast de familie Trump heeft Maheux nog een aantal kleppers in haar portfolio zitten: de Belgische koninklijke familie, actrice Salma Hayek en acteur Robert de Niro.