Celebs

Zoveel is één Instagrampost van Beyoncé waard

Print
Zoveel is één Instagrampost van Beyoncé waard

Foto: Instagram

Selena Gomez heeft dan wel de meeste volgers op Instagram, de kiekjes die de Amerikaanse popster Beyoncé post op de sociale netwerksite zijn het meest waard. Elke post heeft een commerciële waarde van zo'n 1 miljoen dollar ( zo’n 937.998 euro). Dat blijkt uit een studie van onderzoekbureau D’Marie Analytics.

Beyoncé is niet de ster met de meeste volgers - in die lijst staat ze slechts op nummer 22 - maar ze wordt wel het rijkst als ze een foto of video deelt. De reden? Volgens woordvoerder Frank Spadafora van het bedrijf is dit te wijten aan de aard van de berichten die queen B op de wereld loslaat. “Het nieuws betreft vaak een primeur en is meestal exclusief waardoor haar fans door het dolle heen zijn. Ze heeft een enorm bereik, haar nieuws wordt massaal gedeeld en trekt discussies op gang”, zegt hij aan digitaal financieel magazine Moneyish.
 

 

?? 4.4.17 ??

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op


Een mooi voorbeeld: toen de ‘Formation’-zangeres in februari aankondigde dat ze zwanger is van een tweeling via Instagram, werd de post bijna elf miljoen keer geliket. Afgelopen dinsdag deelde ze een video uit haar privécollectie, naar aanleiding van haar negende huwelijksverjaardag met producer Jay Z. Daarin zijn onder meer beelden van hun trouwdag te zien, vangen de fans een glimp op van net na de geboorte van Blue Ivy en toont ze hoe haar bolle babybuik er vandaag uitziet terwijl hun dochtertje die kust. Het filmpje is - as we speak - al meer dan zeven miljoen keer bekeken.
 

 

?? 4.4.17 ??

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op


“Wat Beyoncé doet is een goede les voor de mensen die hun feed vullen met ondoordachte, gepromote content. Vandaag is minder echt meer waard”, zegt Spadafora nog. De tweede ster in de lijst is Selena Gomez. Haar posts zouden per stuk een commerciële waarde van 726.948 euro hebben.
 

Niet te missen