50én Maaseik op bezoek in Nederlands Eijsden

Print
Maaseik - Onder de goede leiding van Bèr In de Braek, geboren in Eijsden, bezochten we met bijna 50 leden dit prachtige en monumentale dorp, gelegen op de grens met België nabij Maastricht.

Onder een stralende zon maakten we een wandeling door het dorp en rondom het kasteel dat dateert uit de 17de eeuw en dat nog steeds wordt bewoond. De eigenaar van dit schitterend Kasteel is de Belgische graaf Marcel de Liedekerke de Pailhe. Toen de Belgische koning Boudewijn zich in april 1990 in de "feitelijke onmogelijkheid om te regeren" bevond, omdat hij de abortuswet niet wilde ondertekenen en hij voor 36 uur van zijn functie werd ontheven verbleef en overnachtte hij gedurende die tijd op het kasteel. Ook het voormalig Ursulinenklooster, gebouwd o.a. door de vermaarde architect P. Cuypers, werd door ons bezocht. Koffie en heerlijke vlaai was het besluit van deze feestelijke middag uit.

20 april maken we een daguitstap naar de Eifel en 27 april bezoeken we de steenfabriek Vandersanden in Lanklaar. Wilt u weten wie we zijn, kijk dan bij www.fedos.be/clubs/50enm of ontvang onze ledenbrief of bel 0472/69.17.15 of 0498/40.95.75 of 0476/31.16.44 of mail 50enm@hotmail.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio