Genkenaar krijgt 14 maanden omdat hij dreigt sekstapes van ex te verspreiden

Print
Genkenaar krijgt 14 maanden omdat hij dreigt sekstapes van ex te verspreiden

De Genkenaar bedreigde zijn ex via sms, mail en Whatsapp. Foto: Photo News

Genk -

Een 34-jarige man uit Genk werd woensdag door de rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een celstraf van 14 maanden en een geldboete van 600 euro, beiden met uitstel onder voorwaarden, omdat hij zijn 30-jarige ex-vriendin bedreigde. Hij stuurde meer dan 200 beledigende sms’en en chanteerde haar met de publicatie van sekstapes.

De man kon het moeilijk verkroppen dat er een einde kwam aan de relatie met de moeder van zijn zoontje. Begin vorig jaar wist hij geen blijf meer met zichzelf en stuurde hij de vrouw verschillende bedreigende sms’en, Whatsapp-berichten en mails. “Ik laat u perte totale slaan” en “ze moeten me afknallen vooraleer ik je los”, zijn maar enkele voorbeelden van wat de vrouw dagelijks ontving. Uiteindelijk dreigde hij ermee sekstapes van de vrouw te verspreiden.

De dertiger krijg hiervoor een gevangenisstraf van 14 maanden. Als hij zich laat begeleiden voor zijn drugs- en agressieproblematiek moet hij niet naar de cel. Het slachtoffer ontvangt een schadevergoeding van 2.500 euro.