Met deze 5 tips blijf jij ‘muggenbeetvrij’

Print
Met deze 5 tips blijf jij ‘muggenbeetvrij’

Niet alleen de wespen zijn er dit jaar vroeg bij, ook de muggen zijn al talrijk aanwezig. Niets zo vervelend als die verschrikkelijke muggenbeten. Maar, net als bij de wespen, zijn er ook een aantal tips om de overlast door muggen te beperken.

1. Gebruik een muggenraam

Het lijkt eenvoudig, maar een muggenraam werkt het best. Slaap je toch met je raam open? Gebruik dan een muskietennet.

2. Geen regenwater

Muggen planten zich voort in stilstaand en snel opwarmend water. Kijk na of er vlak bij je open raam geen plassen regenwater staan, bijvoorbeeld in een ongebruikte bloempot of een verstopte dakgoot.

3. Persoonlijke hygiëne

Muggen worden aangetrokken tot bepaalde geuren, bijvoorbeeld het zout van zweet. Je op tijd en stond wassen is dan ook een absolute must.

4. Sterke geuren

Andere geuren kunnen muggen dan weer wegjagen: citroengeur en bepaalde tuinkruiden (lavendel, basilicum, munt, rozemarijn). Maar eigenlijk kan elke geur die sterk is muggen afleiden, zodat ze jou met rust laten.

5. Blaas ze weg

Muggen houden niet van wind, daarom zie je er minder aan zee, het zorgt ervoor dat ze hun vleugels minder goed kunnen stabiliseren in de lucht. In de zomer kan een windblazer dan ook soelaas bieden.

Tot slot nog een fabeltje over muggen: het is niet omdat je zoeter bloed hebt, dat je meer wordt gestoken. Muggen worden, naast de lichaamsgeur, ook aangetrokken door de warmte van het lichaam. Verschillen daarin kunnen dan ook een rol spelen.