Seks & Relaties

Dit lijkt het perfecte gezinnetje, maar zie jij wat er niet klopt?

Print
Dit lijkt het perfecte gezinnetje, maar zie jij wat er niet klopt?

Foto: Mayfliephotography.com/Facebook

De Amerikaanse Victoria Baldwin heeft er een traditie van gemaakt om elk jaar een professionele fotoshoot te organiseren voor haar gezin. Al is er wel één probleempje: zij en de man op de foto, Adam Dyson, vormen niet langer een koppel. Toch blijven ze aan de gewoonte vasthouden voor het welzijn van hun 4-jarige zoon. Zij doet hun verhaal in een Facebookpost die ondertussen flink viraal ging. "We zijn niet langer samen, maar onze zoon komt op de eerste plaats", klinkt het daarin.

Het bewonderenswaardige verhaal van Victoria Baldwin, Adam Dyson en hun zoontje Bruce kon via de Facebookpagina van 'Love What Matters' al meer dan 15.000 likes verzamelen en werd ook al ettelijke keren gedeeld. Daarin doet Victoria uit de doeken dat ze nog elk jaar als een gezinnetje samen op de foto gaan, ook al zijn zij en papa Adam niet langer een koppel. Dat ze toch aan die traditie vasthoudt, daar heeft ze naar eigen zeggen een goede reden voor.

Voor eeuwig verbonden

"De twee bovenste foto's werden genomen toen Adam en ik nog getrouwd waren. De onderste twee werden een jaar en twee jaar na onze scheiding genomen. We zijn niet langer verliefd, we zijn het niet altijd met elkaar eens, we zijn geen beste vrienden en soms kunnen we elkaar zelfs niet uitstaan. Maar weet je wat we wel zijn? We zijn voor eeuwig met elkaar verbonden dankzij ons mooie, slimme, lieve en grappige zoon." 

"We respecteren elkaar. We herinneren onszelf er aan dat de ene ouder niet belangrijker is dan de andere in het leven van onze zoon. We moeten er beiden voor hem zijn, we verdienen beiden quality time en herinneringen met hem. Niemand van ons geeft de ander de schuld van de richting die onze relatie uitging en al zeker niet in het bijzijn van onze zoon."

Geen perfecte co-ouders

"Adam en ik zijn geen perfecte co-ouders, maar we maakten bij de scheiding de afspraak dat onze zoon op de eerste plaats zou komen. Dus ja, we laten nog elk jaar een familieportret maken en we betalen er veel geld voor om de foto's te laten ontwikkelen en in te kaderen om ze vervolgens in de slaapkamer van onze zoon op te hangen. Hij groeit dan wel niet op in een gezin waarin de ouders in hetzelfde huis wonen, maar hij zal opgroeien omringd door respect, goedheid, empathie, mededogen, doorzettingsvermogen en flexibiliteit, en hij zal begrijpen dat liefde niet verdwijnt, ook al zijn twee mensen niet langer samen."

Valse hoop

Hoewel wat Victoria doet op heel wat bewondering kan rekenen van heel wat andere gescheiden ouders zijn er volgens haar ook enkelingen die kritiek leveren. "Sommigen denken dat we Bruce zo in de war brengen en hem doen hopen dat alles terug goed zal komen tussen ons", vertelt ze in een interview met CBS. Maar daar trekt ze zich duidelijk niets van aan en ook de fotoshoot van volgend jaar staat al op de planning. 

Niet te missen