VIDEO. Genkse studenten laten bekende acteurs vechten aan Houthalense visvijver

Print
Houthalen-Helchteren / Genk -

Wie vandaag of morgen bij een wandeltocht langs de Houthalense vijvers een Callboy in het water ziet tuimelen, moet niet schrikken. De kans is immers groot dat u op de opnames van ‘Vagevuur’, een kortfilm van studenten van de LUCA School of Arts in Genk, bent gestoten.

‘Vagevuur’, zo heet de kortfilm die enkele studenten van de derde bachelor TV en Film aan de Genkse LUCA School of Arts als afstudeerproject maken. Daarvoor filmen ze een week lang aan een Houthalense visvijver, en ze wisten enkele ferme namen vast te leggen voor deze ‘inktzwarte psychologische thriller over moord, vriendschap en verraad’. Zo vertolken Gert Winckelmans (bekend van ‘Sara’ en ‘Deadline 14/10’), Bart Hollanders (Randy Paret in ‘Callboys’) en Joe Agemans (‘Deadline 25/5’ en ‘Frontman’) de drie hoofdrollen. Vandaag en morgen staan er alvast enkele spectaculaire vechtscènes op het programma.

Hoe de studenten bij de drie acteurs terechtgekomen zijn? “Na het schrijven van het scenario, hadden we drie duidelijke maar zeer verschillende profielen”, zegt student Michiel Lateur, die de casting verzorgde en op de set de camera-assistent is. “Daarop zijn we beginnen rondbellen naar acteurs die bij die profielen pasten. Zo is Gert Winckelmans de koele, zakelijke klootzak van de drie, omdat hij een gelijkaardige rol in ‘Sara’ vertolkte. Bart Hollanders is dan weer het kneusje, de brave huisvader.”

De drie personages blijken in het verhaal vrienden te zijn, die de vrijlating van een van hen vieren met een uitstapje naar een visvijver. “Die laatste heeft onschuldig in de gevangenis gezeten voor iets wat zijn twee vrienden hebben uitgestoken. Zij voelen zich daar dan ook schuldig over, daarom hebben ze voor hem een prostituee geregeld. De dag erna treffen de drie haar dood aan in de hut.”

Dat klinkt een beetje als een zekere Vlaamse kaskraker van Erik Van Looy. “Mensen hebben het al eens ‘Loft In Het Bos’ genoemd”, lacht Lateur. De groep gelooft in het succes van hun kortfilm. “We hebben er ook veel eigen middelen ingestoken. Ook omdat onze docenten zeggen dat ze er veel potentieel in zien.”

Bekijk hier onze volledige tv-gids