© *

© PhotoNews

thumbnail: null
thumbnail: null

Koningin Mathilde draagt peperduur juweel op Armani-galajurk

Koningin Mathilde (44) heeft een peperdure broche gedragen op het staatsbezoek van vorige week aan ­Denemarken. Voor het staatsbanket droeg ze een ­diamanten speld ter waarde van 8.400 euro op haar oranje Armani-galajurk. Dat heeft een internetforum over koninklijke juwelen achterhaald.

dhs

De broche uit 1900, in de vorm van een vlinder, werd aangekocht op een veiling in Parijs in oktober 2014. Pas nu, tweeënhalf jaar later, in aanwezigheid van de Deense koningin Margrethe, pronkt Mathilde er voor het eerst mee.

De speld kostte maar liefst 8.400 euro Foto:PhotoNews

De koningin droeg ook het diadeem der Negen Provincieën, dat de negen Belgische provincies symboliseert. Het is een erfstuk dat al sinds 1925 door alle Belgische koninginnen gedragen wordt. Het diadeem werd gemaakt door de Belgische juwelier van Bever en was het geschenk van de Belgische bevolking aan prinses Astrid van Zweden voor haar huwelijk met (de latere) koning Leopold III.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.