Carnaval in Franse Villepinte opgeschrikt door explosie: minstens vijf slachtoffers in kritieke toestand

Print

Bij een explosie tijdens een carnavalsfeest in de Franse stad Villepinte, nabij Parijs, zijn verschillende gewonden gevallen bij een explosie.

Franse media spreken van minstens 20 gewonden, waarvan vijf momenteel in kritieke toestand zijn. De explosie vond plaats rond half zes, toen de festiviteiten op hun einde liepen. Het incident vond plaats in Villepinte. Toen een stropop in brand gestoken werd, volgde plots een ontploffing, waarschijnlijk veroorzaakt door aanwezig vuurwerk. De persoon die het vuur aanstak, werd verschillende meters weggekatapulteerd. Verschillende mensen werden geraakt door rondvliegend puin en raakten gewond. Een vijftal is er erg aan toe, onder wie een kind. Er wordt geen link gelegd met terreur.

Ondanks een perimeter van verschillende meters raakten verschillende mensen gewond door rondvliegend puin. Er ontstond dan ook even paniek. Ook burgemeester Martine Valleton raakte gewond aan haar knie. "Het duurde even alvorens mensen doorhadden dat het om een ongeval ging", aldus een getuige.

De politiediensten stelden meteen een veiligheidszone in en de brandweer zorgde dat de brand geblust werd.