© EPA

Terreuralarm op Eurostar-trein uit Brussel

Passagiers die met de Eurostar van Brussel naar Londen wilden, zijn dinsdag extra gecontroleerd en moesten vloeistoffen in Brussel achterlaten. Politiediensten hadden een tip gekregen dat er mogelijk gevaarlijke terreurverdachte aan boord zou gaan.

tg

De feiten dateren van dinsdag maar raakten pas donderdag bekend. Bij de veiligheidsdiensten was een alarm afgegaan omdat een man die gekend stond als mogelijke terreurverdachte een ticket had geboekt voor de Eurostar van Brussel naar Londen.

In Brussel-Zuid werden onmiddellijk extra veiligheidsmaatregelen genomen, weet HLN.be. Zo werden passagiers extra gecontroleerd, werd de trein doorzocht en mochten passagiers niet langer vloeistoffen meenemen op de treinen tussen onze hoofdstad en het Verenigd Koninkrijk. Op de vliegtuigen is dat al langer het geval, maar op treinen geldt deze maatregel normaal gezien niet. Het leidde dan ook tot felle reacties op sociale media. Vooral omdat de reizigers niet echt wisten wat het probleem was.

De “gevreesde” reiziger kwam uiteindelijk niet opdagen.

Bij de federale politie geeft men geen commentaar over het vooral. Het kabinet van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bevestigt de verscherpte waakzaamheid en zegt men “geen risico te nemen aangezien we nog altijd onder terreurniveau drie staan.”