Amnesty International Hasselt houdt schrijfactie in PXL

Print
Amnesty International Hasselt houdt schrijfactie in PXL

Foto: Ella Bormans

Hasselt-Centrum

Hasselt - Voor het tweede jaar op rij ging in de lokalen van de hogeschool PXL het Salon van de Vrijwilliger door. Heel wat vrijwilligersorganisaties houden daar een stand en maken zich op die manier kenbaar: wie ze zijn en wat hun activiteiten inhouden. Ook Amnesty International Hasselt was van de partij.

Op onze stand hadden we de typische Amnesty-vlag gehangen, zodat we zeer duidelijk herkenbaar waren voor iedereen. We waren niet alleen passief aanwezig, we hadden ook voor een schrijfactie gezorgd.
De schrijfactie stond in het teken van Máxima Acuña. Deze Peruaanse boerin en haar familie worden geïntimideerd, bedreigd en fysiek mishandeld. Máxima en haar dochter bv zijn al enkele malen bewusteloos geslagen. De familie leeft van het telen van gewassen en het kweken van cavia’s. Een mijnbouwbedrijf in de omgeving wil echter uitbreiden en wil Máxima dwingen om haar grond en woning te verkopen. Maar zij weigert dit. Daarom is zij slachtoffer van allerlei vormen van geweld: het doden van haar dieren, het vernielen van haar oogst en het fysiek bedreigen van haar familie en haarzelf.
We hebben in de maand december al brieven geschreven ivm deze casus naar de autoriteiten van Peru. Deze keer konden de mensen een solidariteitskaartje schrijven naar Máxima zelf; een tekening, een kort Spaans zinnetje, alles was goed om haar te steunen.
Het was fijn om de mensen op het Salon uitleg te geven over deze moedige vrouw. Er werden ’n 70-tal kaartjes geschreven. Amnestygroep Hasselt was heel blij met dit mooie resultaat.
Op 13 mei (dag vóór Moederdag) houden we een stand in Hasselt; daar kunnen eveneens kaartjes geschreven worden voor Máxima. Kijk op onze website en facebook voor de juiste locatie.

We willen het departementshoofd Filip Giraldo en docente Miet Swinnen, alle studenten die ons met woord en daad hebben bijgestaan en iedereen die een kaartje heeft geschreven, zeer hartelijk bedanken.

Wil je in de toekomst ook meedoen aan activiteiten van Amnesty International Hasselt neem dan contact op via onze website www.amnesty-hasselt.be; volg en like ons op facebook www.facebook.com/AmnestyHasselt.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio