SBS1&2 zijn in de ban van het boek

Print

Foto: Stedelijke Basisschool Dilsen

Dilsen

Dilsen-Stokkem - Dit jaar voor SBS 1&2 Dilsen geen jeugdboekenweek maar… een jeugdboekenmaand met als thema ‘Je bent wie je bent’.

Van 1 tot 31 maart worden onze kinderen extra gemotiveerd om te lezen. Er worden tal van initiatieven in de lagere school ondernomen zoals boekdaten, tekstpuzzellezen, voorleesbingo’s spelen en zoveel meer!
Ook zal het verhaal van ‘Winderige Winnie’ uit het boek ‘De grootste ettertjes van de wereld’ van David Williams als vervolgverhaal onze speelplaatsen van de lagere school kleuren. Dit boek uit de lijst van de jeugdboekenmaand is een verzameling verhalen van Jakkie jongens en Monsterlijke meisjes. Alles staat in het teken van diversiteit.
Ook de kleuterschool gaat met boeken aan de slag. ‘Het vervolgverhaal’ zal centraal staan. Boekjes als ‘Pluk van de Petteflet’, ‘Jip en Janneke’, ‘Pietertje Pet’, ‘Liselotje’ en nog vele andere verhalen komen aanbod. Er wordt dagelijks een heuse waslijn aangevuld met op elkaar volgende prenten, de turnlesjes zullen bestaan uit allerlei bewegingsverhalen, er wordt getekend naar aanleiding van een liedje,… enzovoort!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio