© Jef Broux

Rotary Club Borgloon Haspengouw ontvangt prof. Wim Distelmans

Rotary Club Borgloon Haspengouw organiseerde op 16 maart een Charity avond met professor Dr. Wim Distelmans, kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde. Professor Distelmans is bij het brede publiek beter gekend als de Belgische pionier voor de erkenning van palliatieve zorg en als voorvechter van het recht op euthanasie.

Jef Broux

Tijdens zijn zeer toegankelijk betoog over “Een waardig levenseinde” gaf professor Distelmans, vanuit zijn eigen ervaring, een uiterst heldere uitleg over de emotioneel en ethisch beladen termen levenseinde, palliatieve zorg en euthanasie. Daarnaast werd meer praktische informatie gegeven over het doel en gebruik van de vijf voorafgaande wilsverklaringen die in België gangbaar zijn. Wat volgde was een sereen debat met een opmerkelijk aandachtig publiek, waarbij geen enkele vraag uit de weg werd gegaan.

De volledige opbrengst van deze geslaagde avond zal worden geschonken aan het goede doel. Naast het palliatieve dagcentrum Topaz, een project gekozen door prof. Dr. Distelmans, wordt ook een deel overhandigd aan Ter Heide, één van de talrijke lokale projecten die reeds eerder op de steun van Rotary Borgloon Haspengouw mochten rekenen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer