Celebs

Dit wordt de best betaalde actrice aller tijden

Print
Dit wordt de best betaalde actrice aller tijden

Foto: Isopix

'Beauty and the Beast' doet de kassa's van de bioscoopzalen flink rinkelen en daar pikt ook Emma Watson een graantje van mee. De actrice, die de hoofdrol in de film op zich neemt, krijgt immers bovenop haar gage een deeltje van de winst die de productie wereldwijd boekt. Volgens financiële experts zal de actrice er zo in slagen om Jennifer Lawrence als best betaalde actrice van de troon te stoten. Haar lucratieve deal met Disney kan haar gemiddeld 17,5 miljoen dollar of 16,2 miljoen euro opleveren.

Met een geschat vermogen van 70 miljoen dollar of 65 miljoen euro heeft Emma Watson al behoorlijk wat geldreserve opgebouwd. Haar meest recente rol als Belle in de Disneyklassieker 'Beauty and the Beast' zal niet enkel haar financiën flink spijzen, financiële experts voorspellen dat ze hierdoor binnenkort ook de best betaalde actrice van het moment wordt.

De actrice sloot immers een lucratieve deal met Disney af, waarbij ze bovenop haar 'bescheiden' gage van 2,5 miljoen dollar of 2,3 miljoen euro, nog eens een deeltje van de winst krijgt die de productie wereldwijd boekt. Volgens de berekeningen van experts zou Emma Watson er zo in slagen om gemiddeld 15 miljoen dollar of bijna 14 miljoen euro extra te verdienen, waardoor ze voor deze film ongeveer een slordige 17,5 miljoen dollar of 16,2 miljoen euro in de wacht sleept.

Emma Watson nam in 2010 al eens de veertiende plaats in op de lijst van best betaalde actrices, die jaarlijks wordt opgesteld door de magazines Forbes en Vanity Fair. Toen was de actrice pas negentien jaar oud, maar verdiende ze wel al gemiddeld 15 miljoen dollar per jaar voor haar rol als Hermione Granger in Harry Potter. In 2009, als achttienjarige, zou ze zelfs meer inkomsten gegenereerd hebben dan gerespecteerde actrices zoals Cameron Diaz, Sarah Jessica parker en Sandra Bullock.

Momenteel mag Jennifer Lawrence zich nog steeds de best betaalde actrice noemen. Zij prijkte de voorbije twee jaren bovenaan het lijstje dankzij haar hoofdrol in de 'Hunger Games', waarvoor ze 15 miljoen dollar of bijna 14 miljoen euro betaald kreeg.

 

 

 
 

Niet te missen