‘Blind Getrouwd’: “Als we samen willen blijven, gaat er toch dringend passie moeten komen”

Print
‘Blind Getrouwd’: “Als we samen willen blijven, gaat er toch dringend passie moeten komen”

“Ik was van de eerste minuut al fier op u. En nu nog altijd!” Bij twee koppels is het grote liefde. Bij de andere duo’s klinkt het heel anders: “Als we samen blijven, gaat er toch dringend passie moeten komen.” De koppels zijn intussen drie weken Blind Getrouwd en proberen zich met zijn tweetjes door het dagelijks leven te ploeteren. En dat is niet altijd vanzelfsprekend.

(Spoiler alert: Als je de aflevering van maandagavond nog niet gekeken hebt, kan je beter niet verder lezen.)

Nick & Veerle

Veerle is helemaal onder de indruk, wanneer Nick haar een cadeautje geeft: hun ingelijste trouwfoto. “Ik werd echt even stil. Je kan op de foto’s al zien dat er toen een klik was, ook al kenden we elkaar nog maar een paar minuten.” Ook haar echtgenoot vindt het geweldig. “Ik was van de eerste minuut al fier op u”, zegt Nick. “En nu nog altijd.”

‘Blind Getrouwd’: “Als we samen willen blijven, gaat er toch dringend passie moeten komen”
Veerle & Nick Foto: VTM

Maar de grote test moet nog komen. Veerle heeft een hechte band met haar familie. Ze hoopt dat haar geliefden ook overeenkomen met Nick. En iedereen is als een blok verliefd op hem. Zo wint hij ook het hart van Veerle, ze lijkt helemaal verkocht. Alleen zijn oud abonnement van de P-magazine. Dat mag hij achterwege laten.

Sally & Mathias

Twee heel goede vrienden, die goed overeenkomen, dat zijn Sally en Mathias nu. “Er moet vuur en passie komen”, vindt zij. “Dat is er nog absoluut niet. Maar het is wel nodig, want anders hebben we eigenlijk geen liefdesrelatie samen. Eentje die kan blijven duren dan.” Een kus op de mond, die geven ze wel, wanneer ze weggaan en thuis komen, maar bij Sally voelt het lastig als ze te intiem zijn.

De experten vrezen dat de emotionele verbinding er nog niet helemaal is. “Als we zouden samen blijven zoals we nu zijn, dan denk ik dat er een sleur zou inkomen”, beamen ze allebei. “Er moet wel evolutie in komen, want anders gaan we gewoon zoals twee goede vrienden samenwonen.”

‘Blind Getrouwd’: “Als we samen willen blijven, gaat er toch dringend passie moeten komen”
Sally & Mathias Foto: VTM

De druk verhoogt. “Mathias denkt “wanneer gaat het hier komen”, maar Sally voelt dat de druk stijgt. Dat kan heel moeilijk zijn voor koppels”, zegt de seksuologe. “Ik moet het gewoon proberen”, besluit Sally. Ook haar vrienden moedigen haar aan. Zelfs al voetbalt Mathias bij de concurrerende ploeg in de “derby tussen Sally en Mathias”. “Volgens hen is het een perfecte match.”

Nicolas & Evelien

Nicolas krijgt onverwachte concurrentie. “Van Dan Karaty”, lacht Evelien. Maar haar kersverse echtgenoot lacht groen. “Ik ben niet jaloers. Maar als er iemand met u flirt, dan ga ik wel zo snel mogelijk ernaartoe gaan om te zeggen, da’s mijn vriendin - pardon, mijn vrouw. Gelieve het allemaal af te trappen.” Evelien plaagt hem er graag mee, want ze vindt het schattig dat hij jaloers is. “Stop ermee, ik kan er niet mee lachen!” Maar Evelien absoluut wel en ze giert het uit. “Allee, nu heeft ze iets gevonden, ze”, zucht Nicolas.

‘Blind Getrouwd’: “Als we samen willen blijven, gaat er toch dringend passie moeten komen”
Evelien & Nicolas Foto: VTM

Ze zijn smoorverliefd. Maar ook bij hen gaat niet alles van een leien dakje. Een praktisch probleem duikt op: Evelien neemt graag alles in handen, terwijl Nicolas liever af en toe wat rust met haar in de zetel. Toch kan ze hem overtuigen om samen de was uit te hangen. Alleen als ze meegaat weliswaar.

Ben & Tine

“Dit was echt het mooiste moment uit de voorbije drie weken”, zegt Tine, wanneer ze Ben gitaar hoort spelen voor haar. Maar daar blijft het niet bij, ook zij waagt zich even aan het oefenen op het muziekinstrument. Ook Ben geniet ervan: “Da’s wel geweldig om haar dat te leren. En dan is ze zo fier van “Kijk wat ik kan!” en dan speelt ze dat 25 keer fout. Maar ze was geïnteresseerd.”

Ben is duidelijk verliefd aan het worden. “Maar ik durf het niet te zeggen”, geeft hij toe. “Want ik wil haar de plaats geven om zelf de beslissing te maken. Er staat geen druk op. Moest ik het nu zeggen, dan gaat ze het nog moeilijker krijgen.”

‘Blind Getrouwd’: “Als we samen willen blijven, gaat er toch dringend passie moeten komen”
Ben & Tine Foto: VTM

De brunch met hun mama’s is ook voor hen een kantelpunt. “Dat was eigenlijk een beetje het moment suprême”, zegt Tine zelf. Haar moeder maakt iets los bij Tine. “Op een bepaald moment dacht ik: “godverdomme, je moet in mijn team staat”. Maar mama heeft gelijk. Het kan niet allemaal van de eerste keer juist zijn, en zij zien dat wel, maar ik zag dat niet.” De traantjes vloeien. “Je moet het niet forceren, kind, laat het zijn gang gaan.”

Expert Alexander ziet ook dat ze echt hun best doen en dat het in de goede richting gaat. Maar Tine weet nog altijd niet wat het verschil gaat maken. “Ik kan nog altijd een wit paard gaan kopen, hé”, lacht Ben. Maar Tine beseft wat het is: “In het verleden viel ik altijd op bad boys. Mannen die “nee” tegen mij zeggen. Als ik aan Ben vraag of ik een appel mag, dan gaat die er een verse halen in de winkel. Dat is te gemakkelijk.” Ze mist de “schwung”.