Onze molwatcher Stijn: “De Mol herkennen aan zijn geur? Stoere praat”

Print
Onze molwatcher Stijn: “De Mol herkennen aan zijn geur? Stoere praat”

Foto: Dick Demey

Stijn had van meet af aan vier verdachten en kijk, die zijn er nog allemaal bij: Robin, Davey, Annelies en Eline. Dat Sam vorige week afviel, was geen verrassing.

Sam zei dat hij Robin van zijn lijstje had geschrapt omdat die te hard zijn best deed om de proeven te doen lukken. Aangezien Sam uitviel, is Robin voor veel kijkers nu hoofdverdachte.

Stijn: “Je kunt dat ook omdraaien. Door het zo te monteren, schuiven de programmamakers Robin wel erg opvallend als Mol vooruit. In die zin kan het een manoeuvre zijn om twijfel te zaaien rond Robin. Die blijft niettemin mijn hoofdverdachte. In de proef waarin de kandidaten de Zuid-Afrikaanse vlag moesten samenstellen, nam Robin samen met Davey het voortouw en zij vergisten zich van kleuren, terwijl dat toch niet zo moeilijk was. Later moest Robin in de caravan de slaap vatten. Hij werd in de gaten gehouden door Annelies, wat hem duidelijk irriteerde: hij trok zijn slaapzak over zijn hoofd opdat Annelies hem niet meer kon zien. Hij viel ook niet in slaap. Nu, dat kan ik wel begrijpen. Op commando indommelen is heel moeilijk, ik zou het alleszins ook niet gekund hebben.”

Davey viel wel in slaap.

“Hij sliep zelfs twee en een half uur. Als hij de Mol is, heeft hij gedurende die tijd wel alle controle over het spel uit handen gegeven.”

Anderzijds: Robin deed wel heel veel moeite om zijn hartslag naar het juiste peil te doen dalen of stijgen.

“Dat is zo. Hij deed het daar zelfs het best van allemaal en bracht 600 euro in de pot. Maar dat was geld dat in de volgende proef - in de donkere kamer met de Mol - weer uit de pot kon verdwijnen. Wat ook is gebeurd.”

Eline riep dat ze de Mol in de donkere kamer had herkend aan zijn voetstappen en aan zijn geur. Voor haar was dat Davey.

“We zullen zien of zij er in de volgende aflevering in blijft met die conclusie. Volgens mij kon ze de Mol in die donkere kamer niet herkennen, niet aan zijn voetstappen en nog minder aan zijn geur. De Mol was helemaal ingepakt. Dat was iets helemaal anders dan wat wij vorig jaar moesten doen: aan bezwete T-shirts ruiken. Ik denk dat het stoere praat was van Eline. Het wijst er wel op dat zij op Davey aan het focussen is, terwijl Annelies haar zinnen heeft gezet op Robin.”

Wie wordt de volgende afvaller?

“Mijn buikgevoel zegt: Eline. Dan wordt de finale gespeeld tussen Robin, Davey en Annelies.”

‘De Mol’, VIER, 20.35 uur

Lees meer over 'De Mol'