Dronken mannen zetten twee Vietnamese dorpen onder water

Print
Dronken mannen zetten twee Vietnamese dorpen onder water

Archiefbeeld. Foto: AFP

Drie dronken mannen die de deuren van een sluis geopend hebben en zo twee Vietnamese boerendorpjes onder water gezet hebben, zijn door de politie geïdentificeerd. Dat meldt een bron bij de lokale autoriteiten maandag.

De mannen braken binnen in het controlestation van het Suoi Vuc-reservoir en openden woensdag omstreeks 2 uur ‘s nachts een wateruitlaatklep, aldus de politie. Ruim 2 miljoen kubieke meter aan water stroomde naar buiten en overstroomde de dorpjes Son Nguyen en Suoi Bac.

“De mannen hebben huisarrest gekregen zodat ze beschikbaar zijn voor het onderzoek door de politie”, aldus de voorzitter van het Son Hoa-district, in de provincie Phu Yen. “Na een grondige berekening van de schade zal de politie beslissen of ze een administratieve boete krijgen of vervolgd zullen worden.”

Zowat 15 ton geoogst suikerriet raakte vernield door de vloedgolf. Daarnaast werden ook 18 waterpompen en 20 hectare landbouwgrond beschadigd. Volgens een bericht van Vietnam News Agency loopt de schade op tot 12.500 dollar.