Man die onder invloed groep fietsers aanreed veroordeeld voor drugshandel en wapenbezit

Print
Man die onder invloed groep fietsers aanreed veroordeeld voor drugshandel en wapenbezit

De veroordeelde reed op 6 april vorig jaar met zijn auto in op een groep fietsers in Lommel. Foto: HBVL

Genk / Opglabbeek / Lommel -

De man die vorig jaar onder invloed van drugs inreed op een groep fietsers in Lommel, is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertig maanden en een boete van 6.000 euro. De 31-jarige man uit Opglabbeek stond terecht voor handel en bezit van drugs, slagen en verwondingen, diefstal en wapenbezit.

Jan F. werd op 6 april 2016 werd opgepakt nadat hij met zijn auto was ingereden op een groep van negen fietsers in Lommel, terwijl hij onder invloed was van drugs. Daarbij vielen zeven zwaargewonden. De dertiger pleegde vluchtmisdrijf, maar kon aan de hand van een nummerplaat worden ontmaskerd.

F. werd eerder vorig jaar al opgepakt voor andere feiten. Een van zijn klanten had verteld dat F. al verschillende maanden vanuit zijn woning cannabis dealde. Tegelijkertijd kreeg de politie ook een tip dat F. zich bezighield met de aanmaak van GHB in zijn badkamer. Na een observatie werd F. aangehouden en werden er drugsgerelateerde berichten gevonden op de drie gsm-toestellen die hij in zijn onderbroek had verstopt. Tijdens verschillende huiszoekingen vond de politie ook wapens en munitie terug.

Op 13 maart 2016 trok F. ook gewapend naar een woning in Genk en eiste hij dat hij daar een week mocht verblijven. Nauwelijks veertien dagen later kreeg een man van F. een slag op zijn oog toen een verkoop van een synthesizer verkeerd liep. Begin april kreeg een andere man acht vuistslagen in zijn gezicht omdat F. het beu was dat de man hem volgde.

Tijdens de behandeling liet de procureur weten dat ze zich zorgen maakt over het bijzondere asociale gedrag van F.