Middenschool Kindsheid Jesu bezoekt PXL-Education voor STEM-dagen

Print

Foto: PXL-Education lerarenopleiding

Hasselt - Op 7, 9 en 14 maart organiseerde de lerarenopleiding van Hogeschool PXL een STEM-dag voor 150 leerlingen van Middenschool Kindsheid Jesu. De leerlingen en hun leerkrachtenteam van de richting Moderne Wetenschappen ontdekten op interactieve wijze hoe boeiend STEM vakken (Science – Technology – Engineering – Mathematics) kunnen zijn. Met verwondering ontdekten de leerlingen hoe je ballonnen groter kan maken met droogijs, rozijnen laat dansen, speksnoepen groter maakt met dalende luchtdruk,…. en dit alles tijdens een interactieve science-quiz met iPad als stemkastjes.

“Uiteraard kon een workshop met LEGO Education niet ontbreken tijdens deze STEM-dagen”, aldus Els Knaepen, coördinator van de LEGO Education Innovation Studio (LEIS) te Hasselt. “Met het LEGO Education-materiaal en de leermethodiek werken kinderen met handen en hoofd zodat ze creatief en probleemoplossend leren denken door samen te werken.”

Hands-on, minds-on onderzochten de leerlingen hoe je een robot bouwt en programmeert zodat deze een zo zwaar mogelijke last kan trekken. Geïnspireerd door nog meer LEGO, de Doodler EV3, ontwierpen de leerlingen hun eigen scribbling machine. De leerlingen onderzochten hoe hun zelfgemaakte tekenrobot, vervaardigd met eenvoudige materialen, diverse tekenpatronen kan genereren en welke parameters hierbij een rol spelen.

De workshops werden geleid door het STEM-team van PXL-Education met de ondersteuning van studenten Professionele Bachelor Secundair Onderwijs Natuurwetenschappen.

Het leerkrachtenteam van Kindsheid Jesu was erg lovend over deze STEM-dagen. “Het was erg gevarieerd, speels en leerrijk. Het enthousiasme van onze leerlingen was overduidelijk”, aldus Anouschka Troch, leerkracht Wetenschappelijk Werk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio