“Zelfs een Porsche laat je oversteken”

Voor een Griek uit Athene, een Italiaanse van Bologna en een Spanjaard uit Granada was studeren in het (onbekende) Hasselt een bewuste keuze. Alleen dat weer, opnieuw. “En de pasta, die smaakt niet.”

cv

“Ik wilde naar UCLL omdat het kleinschaliger is, voor het onderwijs in kleine groepen en de persoonlijke contacten met de docenten”, zegt Francesca Bazzigotti (22), die hier ook een beter mondje Engels wil leren spreken. Les geven aan kinderen is haar passie, net zoals die van haar moeder. En twee medestudenten Manuel Tallon (20) en Bill Mastrogiannoupoulos (20). Manuel: “Als leraar kan je de wereld beter helpen maken, nieuwe generaties opleiden. En hier leer ik zelf meer van die wereld. Tot koken en mijn eigen was doen toe.”

Voornaam

“Waarom Hasselt? Ik hou van Griekenland, maar wil ook nieuwe landen verkennen. België ligt zowat in het midden, van hieruit kan ik veel kanten uit. Goedkoper dan telkens vanuit Griekenland reizen”, grinnikt Bill. “Niet mijn echte naam, nee. Ik heb die hier aangenomen omdat niemand mijn voornaam kon uitspreken.”

Wennen is het dagelijkse leven even geweest. “Veel meer georganiseerd. Bij ons loopt het chaotischer. Maar de mensen in Griekenland zijn wel opener, lachen meer. Het zal de zon zijn...” Nog zoiets nieuws: hier doet hij alles met de fiets, in Athene met de auto. “Omdat ik me altijd moest haasten. Maar fietsen is prettiger, zo zie ik eens iets.”

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio