© Chretien Paesen

Nieuwe wedstrijdrolstoel voor Hubo Limburg United On Wheels

Naar jaarlijkse gewoonte gaat de opbrengst van het golftoernooi van Rotary Club Hasselt-Herckenrode naar een goed doel. Dit jaar is dat een sportief project geworden: de aankoop van een rolstoel geschikt voor competitief mindervalidenbasketbal. Het geschenk ging naar Hubo Limburg United On Wheels.

Chretien Paesen

Vlak voor de wedstrijd Hubo Limburg United tegen Port of Antwerp Giants, die overigens door de Antwerpenaren werd gewonnen met 76 – 78, werd het speelveld even vrijgemaakt voor een bijzonder moment. Rob Praets, voorzitter van de Rotary Club Hasselt-Herckenrode onthulde een gloednieuwe competitie-rolstoel die Jochem Coolen, secretaris van Hubo Limburg United On Wheels in ontvangst mocht nemen. De rolstoel heeft een waarde van 6.500 euro.

“Wij spelen op competitief niveau, hiervoor is de juiste uitrusting van groot belang”, vertelt secretaris Jochem Coolen. “Onze missie als ploeg is om rolstoelbasket toegankelijk te maken voor recreanten, beginnende en gevorderde spelers. Dat gaat zowel om sporters met een fysieke beperking aan de onderste ledematen als zij die geboren zijn met een handicap of wegens letsel/kwetsuur niet meer aan validensport kunnen doen.”

Rotary Club Hasselt-Herckenrode voorzitter Praets zegde meteen de aankoop van een tweede rolstoel toe die zal worden betaald met de opbrengsten van het golftoernooi van volgend jaar.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio