René (9) schreef een liefdesbriefje naar “de mooiste van alle prinsessen” en kreeg hij nog antwoord ook

Print
René (9) schreef een liefdesbriefje naar “de mooiste van alle prinsessen” en kreeg hij nog antwoord ook

Koning Willem-Alexander, kroonprinses Catharina-Amalia, prinses Ariane, koningin Maxima en prinses Alexia Foto: Tim Rooke / REX / Isopix

Toen hij op school leerde over Valentijnsdag, kwam de 9-jarige René Van Olphen uit Tilburg op het idee om een briefje te schrijven naar de Nederlandse prinses Ariane. Een briefje dat niet onopgemerkt bleef. Het paleis stuurde nu, zij het ietwat laat voor Valentijn, een antwoord terug.

“Lieve prinses Ariane, ik vind dat je er mooi uit ziet. Je bent het mooiste meisje van de hele wereld. Groetjes van René”, zo luidde het briefje dat de negenjarige casanova met de hulp van zijn juf naar het koninklijk paleis stuurde in een roze enveloppe, versierd met hartjes.

Bijna een maand later kreeg René onverwacht toch nog een antwoord van het paleis. “Hunne majesteiten de koning en koningin zeggen je hartelijk dank voor de leuke post die zij van je mochten ontvangen voor hun dochter”, een brief die vergezeld ging van een foto van de koninklijke familie.

“Wel een beetje verliefd”

Zowel de kaart als de foto zullen goed bewaard worden “op een kastje in mijn kamer”, luidt het. René is duidelijk blij met de reactie van de koning en koningin en zegt zelfs “wel een beetje verliefd te zijn”.