Sevensmolen onder de loupe

Print

Kaulille

Bocholt - De Sevensmolen is als een oude statige dame, ze wordt met respect en zorg omringd. Gekoesterd ,verwend en als een iconisch beeld van het dorp beschouwd.

De Sevensmolen is eigendom van de Gemeente Bocholt, van ons allemaal dus, de Kauliller Molenvrienden zorgen voor de activiteiten en klein onderhoud. Driejaarlijks wordt de expertise van Monumentenwacht Limburg gevraagd om de molen eens grondig te bekijken. Twee medewerkers, Rudi en Stijn van Monumentenwacht zakten af naar Kaulille en trokken hun klimspullen aan om als slingeraapjes ieder hoekje en kantje te inspecteren. Er werden vele foto’s gemaakt die zullen dienen om het eindrapport te documenteren en betere adviezen te formuleren aan de Gemeente voor verder onderhoud. Van de inspectie is er een filmpje beschikbaar op Youtube.
Een ploeg vrijwilligers maakt momenteel samen met de erfgoedcoördinator van de Gemeente een onderhoudsdossier op dat moet dienen om de werken voor de volgende twintig jaar te plannen en subsidies aan te vragen. De toekomstvisie voor de ganse site wordt nu bepaald .Het Molenhuisje en de Sevensmolen worden als één beschermd dorpsgezicht beschouwd en zijn beschermd als monument. De Gemeente krijgt voor de werken en het onderhoud een tegemoetkoming van 80% van de Vlaamse Gemeenschap als het onderhoudsdossier steek houdt en goedgekeurd wordt. De inspectie vormt een goede basis voor het dossier. De samenwerking tussen de Gemeente en de Kauliller Molenvrienden is altijd prima geweest. Het dossier zal beschikbaar zijn voor geïnteresseerden zodra het goedgekeurd is door alle partijen .


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio