Lanakense organiseert ‘Zonder honger naar bed’: “Restjes uitdelen via Facebook”

Print
Lanaken -

Voor heel wat mensen is een warme maaltijd ’s avonds niet zo vanzelfsprekend. Daarom introduceert de 30-jarige Patricia Weetink in Lanaken de actie ‘Zonder honger naar bed’. “Heel veel mensen kieperen elke dag complete maaltijden in de vuilbak, terwijl zo veel anderen, vaak uit armoede, zonder eten naar bed moeten. Via een Facebookpagina brengen we die twee groepen samen.” Na enkele dagen heeft de Facebookgroep al 500 leden verzameld en is het initiatief al overgewaaid naar Riemst.

“Vorig jaar lanceerde ik een oproep om kerstpakketjes te maken voor mensen die het even niet zo breed hebben. Met de steun van de gemeente Lanaken, het OCMW en Sint-Vincentius werden op die manier 151 mensen blij gemaakt met een pakketje eten. Verdoken armoede is groot. Ik zocht dan ook naar een mogelijkheid om meer te doen voor deze groeiende groep mensen. Per toeval las ik een artikel over een groep in Nederland die via Facebook maaltijden aanbiedt. Ik heb meteen de formule gekopieerd”, vertelt Patricia Weetink (30) uit Lanaken.

“Ik schrok toen ik merkte hoeveel mensen er ’s avonds zonder maaltijd hun bed opzoeken. Met zijn allen kunnen we daar iets aan doen. Hoe vaak blijft er niet een hoop eten over, dat dan gewoon wordt weggegooid? Pure voedselverspilling, terwijl je er iemand dolgelukkig mee kan maken. Heb je voortaan eten over, dan plaats je dat op onze Facebookpagina ‘Zonder honger naar bed – Lanaken’. Reageren op een aangeboden maaltijd kan in een persoonlijk berichtje. Het wordt dan afgehaald of in overleg gebracht. Heel veel mensen hebben het hart op de juiste plaats”, gaat Patricia verder.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio