Ambiance op gemaskerd carnavalbal

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt - In de Biekaar van Tuilt-Kuringen verzamelden een 200-tal carnaval liefhebbers voor een echt Bal Masqué. Het is de tweede keer dat de Hasseltse Stadsraad een gemaskerd bal met succes organiseert.

Meer dan 20 Limburgse groepen gaven present in Kuringen. Met veel ‘gesjoenkel’ en polonaises amuseerden ze zich kostelijk. Het daverend optreden van Stiepke Jos (Jos Tuts) gevolgd door Festeyn maakten duidelijk het mooie carnavalsweer.

Voor de eerste keer werd ook de Carnavalist van het jaar verkozen. De Stadsraad wil hiermee een mooie trend op gang helpen. De carnavalist van 2017 is Carlo Muysers, lid van de Muzikale Clowns. Carlo mag als eerste de prijs mee naar huis nemen.
Onder de sjiek uitgedoste carnavalisten werden ook prijzen uitgereikt. Zo gingen de prijzen voor de mooist geklede persoon, koppel en groep naar Oana Spital uit Brussel, het koppeltje David en Kelly uit Diepenbeek en voor de winnende groep kaapten de Voerense De Waggelere (de "Groepies") de prijs weg.
Echt duur hoeft zo 'n pak niet te zijn. Tussen de feestvietders treffen we de Hasseltse Sofie Blokken die al voor 40 euro compleet en mooi uitgedost was. Inclusief leuk hoedje.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio