© Victoriano Moreno

Asfalteringswerken op Antwerpse Ring zorgen voor flinke verkeershinder

De omgeving van de Kennedytunnel richting Gent blijft een te mijden omgeving door de asfalteringswerken die er dit weekend plaatsvinden. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum is er al de hele zaterdagmorgen zware verkeershinder.

“Om 8.30 uur was er al een verliestijd van een half uur door de file richting Gent, wat toch uitzonderlijk is voor een zaterdagmorgen”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx. Dit had ook een weerslag op het toekomende verkeer vanop de E313, dat niet meer op de Antwerpse Ring geraakte. Daar was het aanschuiven van voor het complex van Wommelgem.

“Tot 10.30 uur was er aan de werf maar één rijstrook beschikbaar. Dat werden er daarna twee, waardoor het verkeer meer doorgang kreeg en de files wat afnamen. Toch blijft de hinder aanhouden: op de Ring bedroeg de verliestijd rond 11.30 uur nog een dik half uur en op de E313 drie kwartier”, zegt Bruyninckx.

Ook in Antwerpen zelf is het drukker dan anders. Bestuurders die de files op de Ring willen vermijden, proberen om via de Leien naar de Waaslandtunnel te rijden, waardoor het verkeer ook daar is vastgelopen. “Dan is omrijden via de R2 een betere oplossing om het Waasland te bereiken. Het langeafstandsverkeer dat richting kust wil, kan best via Brussel rijden. De hinder zal nog de rest van het weekend aanhouden”, zegt de woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Door dringende asfalteringswerken tussen de knooppunten Antwerpen-Zuid en Antwerpen-West is de Antwerpse Ring richting Gent vanaf vrijdagavond 21 uur tot maandagochtend 5 uur overdag tot twee rijstroken teruggebracht en ‘s nachts tot slechts één. Tegelijk worden een aantal op- en afritten afgesloten. Aan het knooppunt Antwerpen-Zuid is de oprit naar de Kennedytunnel richting Gent dicht voor verkeer komende van het stadscentrum. Op Linkeroever is de afrit naar de Blancefloerlaan afgesloten en is aan het knooppunt Antwerpen-West de aansluiting van de E34 naar de E17 richting Gent afgesloten.