Exclusief onderzoek van HBvL: het risico van kunstgras

Vanaf vandaag mag er niet meer gevoetbald worden op de kunstgrasvelden in Houthalen-Helchteren. Het gemeentebestuur wil de rubberkorrels op de pleinen van FC Helson en Houthalen VV zo snel mogelijk vervangen door een alternatief. Die drastische beslissing komt er nadat de gemeente op de hoogte werd gebracht van het exclusieve onderzoek dat onze krant en de UHasselt voerden naar toxische stoffen in de rubberkorrels. Het volledige dossier over de Limburgse kunstgrasvelden leest u morgen in HBvLPLUS.

Roel DAMIAANS/Mark VAN LUYK

In opdracht van Het Belang van Limburg analyseerde de UHasselt de rubberkorrels van 19 van de 20 Limburgse kunstgrasvelden. Maandag ontvingen de gemeenten de resultaten voor hun kunstgrasvelden. De stad Sint-Truiden wachtte het onderzoek van onze krant niet af en besliste eind vorige maand al om de rubberkorrels te vervangen.

“Als het over gezondheid gaat, en zeker die van kinderen, nemen we geen enkel risico”, zegt ook burgemeester Alain Yzermans (sp.a) van Houthalen-Helchteren. “Vanaf vandaag mag er niet meer gevoetbald worden op de kunstgrasvelden. De gemeente stuurt eerstdaags een bestek uit om de velden van FC Helson en Houthalen VV zo snel mogelijk te laten saneren.” De prijs daarvan wordt geschat op 150.000 euro.

Lees hier het volledige artikel: “We nemen geen enkel risico met gezondheid van kinderen”

Lees meer over ons dossier over kunstgrasvelden