Adel domineert top 10 van rijkste Belgen

Print
Adel domineert top 10 van rijkste Belgen

Foto: rr

De top 10 van de rijkste Belgen bestaat grotendeels uit landgenoten van adel. Maar liefst acht van hen staan bovenaan de rangschikking. Samen bezitten ze 68 miljard euro. De 500 rijkste families van ons land hebben een vermogen van 142 miljard euro. Bij hen is één op de tien van adel. Zij zijn samen al goed voor 80 miljard euro. De financiële krant L’Echo baseert zich op de cijfers van derijkstebelgen.be.

“Opmerkelijk is dat van de 8 rijkste adellijke families er 7 zijn die geadeld werden na 1830 en dus tot de ‘nieuwe adel’ kunnen gerekend worden”, analyseert de website. “Sommige families zoals de Boëls en de Janssens zijn dat al meer dan 100 jaar. Anderen zoals Jef Colruyt en de familie Moorkens zijn van meer recente datum. Albert Frère werd baron in 1995. Het koninklijk paleis weet dus zijn vermogende onderdanen te plaatsen”, klinkt het.

AB Inbev

De adellijke aandeelhouders van AB Inbev, de families de Spoelberch, de Mévius en Vandamme, doen de balans zwaar overhellen. Zij hebben samen een vermogen van 46 miljard euro. De andere adellijk families bezitten samen 33,7 miljard euro.