© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Politie valt binnen bij Limburgse leden van motorbende No Surrender

De federale politie heeft gisteren bij een grootschalig onderzoek naar wapenhandel in de entourage van motorbende No Surrender drie huiszoekingen uitgevoerd in Limburg, onder meer bij leden van de motorclub in Hasselt en Tessenderlo. De huiszoekingen in Limburg kaderden in een grootschalige actie met invallen op 61 adressen in ons land.

NV, vdaa, sare, ima, yb, fivr, Belga

De huiszoekingen gebeurden in opdracht van een onderzoeksrechter in Bergen, maar het gerecht viel ook binnen bij kopstukken van de club in de provincies Antwerpen en Limburg. Er was ook steun van honden, uit de lucht en van de speciale eenheden van de federale politie. Voor de interventies werden zowat 450 politiemensen gemobiliseerd. 34 mensen opgepakt en tientallen wapens teruggevonden bij huiszoekingen criminele motorbende

De huiszoekingen werden bevolen in het kader van een onderzoek dat wordt gevoerd door een onderzoeksrechter in Doornik, voor een trafiek van wapens die gelinkt is aan criminaliteit opgezet door misdaadbendes van motorrijders van ‘No Surrender’.

© BERT DE DEKEN

Machinepistool, revolver, langloopwapens,...

De eerste resultaten van de operatie spreken van 34 gearresteerde personen en de inbeslagname van 35 vuurwapens van uiteenlopende aard: een machinepistool Skorpio met geluidsdemper, vier pistolen 6.35 met geluidsdemper, een revolver P38, een geweer met afgezaagde loop, meerdere langloopwapens waaronder een aantal oorlogswapens en diverse niet-aangegeven jachtwapens. De politie legde ook de hand op munitie van divers kaliber, een granaat, een kogelwerende vest en een geldsom van circa 5.000 euro.

Er werden procedures opgestart voor inbreuken tijdens 17 huiszoekingen inzake heling, verboden wapenbezit en drugs (onder andere cocaïne, speed) en plantagemateriaal.

In Frankrijk werden dinsdag ook vier huiszoekingen gehouden, op rogatoire commissie van de Belgische onderzoeksrechter. Die hadden plaats in Nantes, Evry en Le Havre en gebeurden met de steun van de Gendarmerie en de Franse Nationale Politie. Twee personen werden voorgeleid. Die huiszoekingen leidden tot de inbeslagname van vier langloopwapens, waarbij een geweer met geluidsdemper.

Poging moord

Het dossier dat oorspronkelijk meerdere leden van het chapter Henegouwen van motorclub ‘No Surrender’ op het oog had, slaat ook op feiten als poging moord, gebruik van vuurwapens tegen huisgevels van leden van rivaliserende bendes en drugstrafiek.

Het kopstuk van No Surrender MC in België is een Antwerpenaar die vroeger actief was bij de rivaliserende motorbende Hells Angels MC.

© BERT DE DEKEN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer