Ondanks regen toch geslaagde stoet bij de Ertesjieters

Print
Ondanks regen toch geslaagde stoet bij de Ertesjieters

Foto: Jaak Verstraeten

Kessenich

Kinrooi - Ondanks de regen trokken maar liefst 50 wagens, groepen, trio’s, duo’s en enkelingen door de feestelijk versierde straten van Kessenich.

Ook de toeschouwers lieten het niet aan hun hart komen.Het weer zat dan wel niet mee…het kon de pret niet drukken. De 39 ste carnavalstoet van de Kèsinger Ertesjieters werd dan ook een zeer geslaagde, kleurrijke en sfeervolle editie.
CV De Zweitjatte uit Ophoven met “Agropolis” waren de beste in de catgorie wagens en groepen buiten Kessenich. De hoofdvogel voor Kessenich was voor de vriendengroep Hees en Dörp met als thema “ de Trollen” . De vriendengoep uit Kinrooi met “ de Chinese investeerders” was het beste van de kleine groepen. Bij de trio’s en de duo’s waren Jaak en Hilde snijkers met Stefanie Tanghe de beste met “ Sop het uch mer op”. Bij de enkelingen ging Christel Lalieu lopen met de hoofdprijs als “politie in burger”.
Na de stoet was er nog vollebak ambiance in het parochiecentrum tot in de vroege uurtjes. Voor heel veel carnavalisten was dit opnieuw “ De Sjoënste daag van het joar!”. Jeugdprins Ian I, jeugdprinses Demi I, en Prins Ronny II….ALAAF!! Kèsing ALAAF! Ertesjieters Alaaf!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio