Leerlingen Regina Mundi Genk ontvangen ‘Vlajo Ondernemer voor de klas’

Print
Leerlingen Regina Mundi Genk ontvangen ‘Vlajo Ondernemer voor de klas’

Foto: Domenico Tagnani

Genk - 350 ondernemers, bedrijfsleiders en professionals gaven de afgelopen zes weken in heel Vlaanderen ruim 660 gastlessen aan leerlingen uit het secundair onderwijs en studenten hoger onderwijs. Ze deelden hun kennis en ervaring met de jonge generatie in de zevende editie van 'Vlajo Ondernemers voor de Klas'.

Bedoeling van het project is jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming betekent, ze uit te leggen welke vaardigheden belangrijk zijn op de werkvloer, maar vooral om ze zin te doen krijgen om ondernemend te zijn.
In het kader van dit project genoten de leerlingen van 5 en 6 Marketing en Ondernemen van een boeiende gastles van mevrouw Ellen Mollen, business developer bij ASAP. De succesfactoren entrepreneurship, flexibiliteit en gedrevenheid vormden de leidraad in haar pleidooi. Als antwoord op de vraag ‘Wat verwachten bedrijven van jonge werknemers?’ ontvingen de leerlingen vele, zeer bruikbare sollicitatietips. Niet enkel het opstellen van een goede motivatiebrief en curriculum vitae, maar ook het sollicitatiegesprek en de sociale media kwamen uitgebreid aan bod. De leerlingen vonden het super om vragen te kunnen stellen aan iemand die in de bedrijfswereld actief is en om zo over dit alles meer te weten te komen. Dergelijke getuigenissen zullen bij heel wat jongeren echt ‘blijven kleven’. Het is zeker een pluspunt als dit ook zorgt voor meer en ambitieuze jonge ondernemers.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio