Politie waarschuwt voor drijfzand aan Belgische kust

Print
Politie waarschuwt voor drijfzand aan Belgische kust

De politie van Brugge waarschuwt voor drijfzand op het strand van Zeebrugge. Het gaat om vijf grote plekken tussen de surfclub en Blankenberge. “Wij hebben het daar afgebakend en proberen iedereen via de sociale media te verwittigen”, klinkt het bij de Brugse politie.

Het drijfzand is het gevolg van het Stevin-project waar energienetbeheerder al een tijdje mee bezig is. De werken op het Zeebrugse strand zijn nochtans al even afgelopen. “Eind vorig jaar groeven wij daar enkele putten voor het plaatsen van de landkabels voor de aansluiting van een nieuwe onderzeese lijn”, zegt woordvoerster Lise Mulpas. “”Alles werd begin februari terug opgevuld en gecontroleerd. Maar ondertussen is dus gebleken dat er stabiliteitsproblemen zijn en dat er sprake is van drijfzanden. Dat zorgt uiteraard voor veiligheidsproblemen. Wij zijn nu op zoek naar de oorzaak van het probleem en hebben alles afgebakend. Het is de bedoeling om alles zo snel mogelijk opnieuw op te lossen.”

Beveiliging

De politie van Brugge zorgde gisteren ook al voor extra beveiliging rond de putten in kwestie. Die zijn gelegen op het strand in Zeebrugge tussen de surfclub en Blankenberge. Het gaat om een vijftal putten die gemaakt werden tijdens de werken. Die werden nadien opnieuw opgevuld, maar dat zand is niet meer stabiel genoeg. Met een luchtfoto die de situatie overzichtelijk maakt, waarschuwt de politie wandelaars die van plan zijn om zich in de buurt te begeven.