Zwaar verwaarloosde paarden op twee plaatsen in Limburg

Print
Lanaken / Meeuwen-Gruitrode -

Bij het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder verblijven momenteel drie paarden die maandag in Meeuwen-Gruitrode in beslag zijn genomen. Ook in Lanaken haalde het opvangcentrum woensdag twee paarden op.

In Meeuwen-Gruitrode stonden drie paarden in een weide die mogelijk verwaarloosd werden en ondervoed waren. Een van de dieren bleek niet meer te redden en een veearts liet het paard inslapen. De politie stelde een pv op.

Ook in Lanaken werden twee paarden opgehaald. Zij werden ondervoed achtergelaten op een voetbalveld. De dieren waren gechipt, maar niet op de huidige eigenaar. Er wordt gezocht naar de verantwoordelijke. Een dierenarts zal ondertussen de gezondheid van de paarden controleren.

De eigenares van de paarden in Lanaken reageerde ondertussen op de aantijgingen: "De twee paarden stonden daar niet om achtergelaten te worden. We gaan ze twee keer per dag voederen en ze krijgen hooi bij en water. De witte is iets magerder omdat ze last heeft van haar tanden. De dierenarts komt pas volgende week omdat hij nu vakantie heeft. De bruine hebben we pas van januari en zijn we aan het bijvoederen. We mochten gebruik maken van het voetbalveld van iemand die dat stuk in gebruik heeft van de gemeente."

"Geen toestemming"

Ook de gemeente Lanaken reageerde ondertussen. "Het gemeentebestuur van Lanaken heeft geen toestemming gegeven om paarden te stallen op het voetbalterrein in Gellik. Het gemeentebestuur is eigenaar van het voetbalterrein en is dus de enige partij die het recht heeft om hiervoor toestemming te geven. Dit is echter niet gebeurd. Wij gaan een onderzoek opstarten om te weten te komen wie deze toestemming heeft gegeven. Want deze persoon heeft hiervoor geen autoriteit.De gemeente Lanaken wilt haar inwoners oproepen om het gemeentebestuur in te lichten indien ze vaststellen dat er gebruik gemaakt wordt van de terreinen. Ook wordt de politiezone Lanaken-Maasmechelen ingeschakeld om het gebruik van de terreinen te controleren."

Personen die een melding willen doorgeven kunnen de stad Lanaken telefonisch bereiken via  089 730 730 of per e-mail via info@lanaken.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio