© Evelyn Cloosen

Tournée Minérale zit erop: “Vieren met cava en burgers”

Een van onze drie Limburgse Tournée Minérale-deelnemers haakte halverwege af, maar een dapper duo is de maand uiteindelijk wél alcoholvrij doorgekomen. “Ik ga het dadelijk vieren met cava en burgers, want dat laatste weekend was er te veel aan”, laat Evelyn Cloosen (34) uit Bilzen weten.

mce

“Ik wil de rest van het jaar geen crodino meer zien. De gedachte aan alcohol maakt me blij. Ik drink graag cava of wijn. En soms wel eens een gin-tonic. Misschien dat ik vanaf nu ook gewoon wat minder ga drinken, maar dat zal niet voor vandaag zijn. De gedachte aan alcohol maakt me momenteel blij”, klinkt het verlost.

“Café zonder bier”

Ook David Tucci (31) uit Genk haalde de eindmeet. “Het ging erg vlot, die laatste week. Ik denk dat er een soort gewenning kwam. Het gaat nu eerder vreemd aanvoelen als ik wél iets mag drinken. Ik heb alcohol als drank niet gemist. Maar waar ik wel soms moeite had, was het gebruik ervan in eten. Ik kook erg graag. Een simpel stoofvleesje kon ik niet maken, want daar zit bruin bier. Of een tiramisu zonder amaretto is als een café zonder bier.”

© David Tucci

Of hij de uitdaging misschien wil doortrekken? “Nee, buiten enkele sportieve uitdagingen staat er niks op het programma. Heel even dacht ik eraan om mee te doen aan 40 dagen zonder vlees. Maar de liefde voor steak, een stoofvleesje, braadworst en dergelijke is te groot. Dat zou ik dus niet volhouden. Nee, de Tournée Minérale is eindelijk eens iets waar ik geen tweede zit voor nodig had om te slagen. Dit gevoel wil ik nog even koesteren!”, besluit hij.

Lees meer over Tournée Minérale