Pasar Kortessem kookt Limburgs

Print
Kortessem - Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Pasar Kortessem op vette dinsdag zijn kookles voor Dummies. De mannen mogen proberen te koken en de dames moeten proeven en jureren. Het thema was dit jaar wonderlijk Lekker Limburgs.

Topkok Marco Buttiens van de smoôksjuûr leerde de leden van Pasar meer over de erkende Limburgse streekproducten. De gerechten werden geserveerd met Limburgse bieren waaronder Wilderen, La Cress, Bink en Adelardus. Als voorgerecht leerde Marco de mannen een tartaar maken van rode biet en jonagold. Dit met waterkersmayonaise en gerookte forel. Een heerlijk Haspengouws gerechtje.

Het hoofdgerecht was gelakt Livar varken, 'poten en erwten' en paarse aardappel. Een Livar kloostervarken is een ambachtelijk varken dat in de Limburgse natuur werd gekweekt met bijzonder veel zorg. Dit bijzonder lekker vlees werd eerst ingesmeerd met boter en laksaus van Loonse stroop. Dan werd het mooi aangebakken en vervolgens gegaard in de oven. De koks en hun beoordeelaars waren erg enthousiast over dit ongekend bijzonder lekker Limburgs gerecht. Als dessert maakte de groep een strudel van peren, Achelse blauwe en honing met crumble van okkernoten. Een gedurfde combinatie die door iedereen erg gesmaakt werd.

Alle leden bejubelden kok Marco omdat hij hen op een aangename manier de wonderen van de rijke Limburgse bodem leerde beleven, ontdekken en proeven.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio