© carlo coppejans

Auto perte totale: De Vlaeminck in shock na ongeval, maar is ongedeerd

“Ik heb meer dan twee uur buiten gestaan, helemaal in shock. Ik had het door en door koud”, vertelt Roger de Vlaeminck (69) aan Het Laatste Nieuws over hoe hij de eerste uren na zijn verkeersongeval beleefd heeft. Hij botste met zijn auto in het Oost-Vlaamse Wortegem.

gco

Roger De Vlaeminck was gisterenavond omstreeks kwart voor acht betrokken bij een verkeersongeluk. Toen hij de parking van het restaurant Bistronoom wilde oprijden, botste De Vlaeminck zijlings met een tegenligger.

Zijn Audi A6 was volledig total loss en Monsieur Paris-Roubaix was dan ook danig onder de indruk van het ongeval. “Ik heb meer dan twee uur buiten gestaan. Helemaal in shock. Ik had het door en door koud.” De Vlaeminck stapte na het ongeval het restaurant alsnog binnen, maar dronk enkel een glas wijn. Zijn eetlust was volledig weg.

Niemand geraakte gewond bij het ongeval. “Gelukkig bleef het bij blikschade. Een auto is vervangbaar”, zegt de tweevoudig wereldkampioen in het veldrijden over het ongeval aan Het Laatste Nieuws.

Meer over Roger De Vlaeminck