© Instagram

De wereld aan haar voeten: pilote doet je wegdromen op Instagram

De Nederlands-Turkse Eser Aksan Erdogan is piloot bij de lagekostenmaatschappij Pegasus. De 31-jarige vrouw toont via Instagram aan haar meer dan dertigduizend volgers hoe haar werkdagen eruit zien.

vwh

Van Thailand tot Mexico en van thuisland Nederland tot Tanzania: Eser deelt kiekjes van overal ter wereld, maar ook haar kantoor - de cockpit van haar Boeing 737 - wordt vaak gefotografeerd. De vrouw maakte haar Instagrampagina over haar jetset leventje niet alleen aan om anderen te laten meegenieten van haar trips. Ze wil ook de aandacht vestigen op het feit dat de pilotenbranche - tot haar grote teleurstelling - door mannen wordt gedomineerd.

Een van die mannen in het vak is haar eigen echtgenoot Volkan (33). Hij vergezelt Eser vaak op haar trips rond de wereld. De twee proberen hun schema’s optimaal op elkaar af te stemmen en kunnen zo samen naar de meest romantische trekpleisters. Over ergernissen tijdens de vlucht hoeven ze zich alvast geen zorgen te maken, want samen ergens naartoe vliegen is uiterst zeldzaam.

Meer over Thailand

Niet te missen