TREND. Het onderste ooglid in de kijker

Oogschaduw aanbrengen? Dat doe je op het bovenste ooglid, maar anno 2017 worden de rollen omgedraaid en mag het onderste in de kijker staan. Gezien op de rode lopers en makkelijk zelf te doen voor een sprekende blik.

vwh

Een beetje zwarte eyeliner op je waterlijn, eventueel een beetje smudgen voor een nonchalante smokey eye: het is de klassieke manier op de onderkant van je oog op te maken. Volgens de experts zit er meer potentieel in het onderste ooglid. De trend van het moment? Versier ze met een koperkleurige highlighter. De zogenaamde brassy undereye maakt je ogen optisch groter, je blik gaat meer stralen en je ziet er ook wakkerder uit.

Make-upartieste Pati Dubroff, die onder meer actrice Margot Robbie opmaakt, is vertrouwd met de stijl. “Matte accenten definiëren je oog, een glanzende variant trekt je blik helemaal open. “Breng bij voorkeur aan op de binnenste ooghoek tot in het midden van het onderste ooglid. Focus je te veel op de buitenste ooghoek, dan trek je de aandacht weg van je blik. Voorkom dat de make-up ver onder het ooglid terechtkomt. De producten kunnen immers rimpels en wallen beklemtonen.

Ga je toch voor een klassieke smokey eye? Dan kan je de nieuwste trend er perfect mee verweven. het geeft gewoon extra cachet aan je oogmake-up. Een gouden tip: breng aan met een vochtig make-upborsteltje, zo kan je preciezer werken. Ook de blauwe eyeliner is weer hip om je ogen extra in de verf te zetten.

Meer over Hollywood

Niet te missen