© BELGA

Nys en Meeusen reageren: “We maken ons belachelijk”

Voor de cross in Leuven werden ook ploegmanager Sven Nys en renner Tom Meeusen nog eens voor de camera gehaald na de wederzijdse verwijten van de week over een uitblijvende contractverlenging.

sdv

“Het wordt natuurlijk allemaal veel moeilijker voor Tom” zei Nys. Volgende week, op 27 februari, hebben we met hem een gesprek. Tot dan proberen we er zo weinig mogelijk over te communiceren. Om de situatie niet nog verder op de spits te drijven.”

“Maar ik geef toe dat het heel moeilijk lijkt in de huidige omstandigheden. Zeker omdat Tom aangeeft dat hij al vergevorderd is met een andere ploeg (Beobank-Corendon, red).”

Tom Meeusen gaf ook meer uitleg. “Ik heb nog niet getekend, maar we hebben wel gesproken. Volgende week spreek ik ook met Telenet. Ik hoop dat we vanaf nu alles binnenskamers kunnen uitpraten, want we zijn ons nu misschien wat belachelijk aan het maken. Zoals het nu ligt, doe ik gewoon mijn contract uit. Ik kan ook rekenen. Hoe meer renners Telenet vastlegt, hoe moeilijker het wordt (Telenet gaf na Lars Van der Haar ook al enkele jeugdrenners een profcontract, red.). Ik moet aan mezelf denken, anders kan ik binnen een paar jaar in de bouw gaan werken.”

Aangeboden door onze partners