Onze 7 beste uittips: hier kan je volgende week naartoe

Onze 7 beste uittips: hier kan je volgende week naartoe

Ben je op zoek naar een boeiend bezoek of een leuke activiteit de komende week? In Limburg valt er heel wat te beleven. Dit zijn onze 7 tips voor de week van 20 februari. Zeg nu nog eens dat er in onze provincie niets te doen valt.

1. Wandelen in het spoor van de bever

In het gebied Negenoord-Kerkeweerd draait het de laatste jaren niet meer om grindwinning maar om natuur, met heel wat nieuwe flora en fauna. De bever is er eentje van. Samen met een gids van Limburgs Landschap kan u zondag op wandel in de sporen van de bever, maar onderweg passeert u ook een reigerkolonie en leert u dingen bij over de Konikpaarden en Gallowayrunderen die er grazen.

Zondag, om 14 uur.
Vertrek parking De Wissen, Negenoordlaan
Deelname: 2 euro.

www.limburgs-landschap.be

2. Internationale platen- en CD-beurs

Onze 7 beste uittips: hier kan je volgende week naartoe

Op zoek naar een unieke langspeelplaat? Of een CD van uw lievelingsgroep? Dan moet u naar de jaarlijkse platen- en CD-beurs in zaal ’t Veilinghuis. U vindt er heel wat standhouders uit binnen- en buitenland, met een aanbod in alle muziekstijlen.

Zondag, van 9.30 tot 17 uur
Tongersesteenweg 150
Toegang: 3 euro
www.platenbeurzen.com

3. Academies deeltijds kunstonderwijs nodigen uit

Onze 7 beste uittips: hier kan je volgende week naartoe

Meer dan 100 academies voor deeltijds kunstonderwijs tonen zaterdag in Vlaanderen wat er leeft in hun ateliers en studio’s. Ze gooien hun deuren open, organiseren creatieve expo’s, tonen hun talenten, en dat zowel in hun eigen gebouwen als in bijvoorbeeld de gemeentelijke bibliotheken in de buurt. U kan creaties zien van jong en oud. Ook in Limburg zijn er tientallen activiteiten tijdens de Dag van de Academie.

Alle concrete info op www.dagvandeacademies.be

4. Supporteren voor Cave Run in grotten Kanne

Onze 7 beste uittips: hier kan je volgende week naartoe

De Cave Run is een uniek en eenmalig loopevenement (van 5 of 10 km) rond en in de mergelgrotten van Kanne en omgeving. Het wordt zondag georganiseerd door 5 studenten L.O. van de hogeschool UCLL, ten voordele van een goede doel: To Walk Again. Er is heel wat randanimatie voorzien, in het Cave Dorp dus ook voor supporters wordt het een fijne namiddag.

Zondag, van 12 tot 18 uur
Steenstraat 12
Gratis toegang voor supporters
www.caverun.be

5. Modelbouwvliegtuigjes in Soeverein

Onze 7 beste uittips: hier kan je volgende week naartoe

De Soeverein in Lommel wordt zaterdag ingenomen door tientallen vliegtuigen en helikopters, in modelbouw wel te verstaan. De piloten uit binnen- en buitenland vliegen hun strafste figuren en tonen hun mooiste vliegtuigen. Deze indoor fly in van de Lommelse Model Club is de grootste in zijn soort in België.

Zaterdag, van 13 tot 18 uur
Sportveldenstraat 10
Gratis toegang
www.lmconline.be

6. Alles over tatoeage en body art op internationale beurs

Onze 7 beste uittips: hier kan je volgende week naartoe

In Maastricht vindt dit weekend de Tattoo, Body Art en Street Art Conventie plaats. Dat is een internationaal event met tattoo-artiesten uit binnen- en buitenland. U kunt hun creaties bewonderen, ze aan het werk zien, wedstrijden volgen, een tattoo laten plaatsen, maar ook van alles ontdekken over street art en piercings.

Zaterdag en zondag, vanaf 11 uur
Forum 100
Dagticket: 15 euro
www.tattooexpo.eu

7. Brussels Expo opent deuren voor 58ste Batibouw

Onze 7 beste uittips: hier kan je volgende week naartoe

De grootste beurs van België in de bouw-, renovatie- en woonsector gaat zaterdag opnieuw van start. Naar goede gewoonte worden er op Batibouw heel wat nieuwigheden voorgesteld en zijn er honderden bouwexperts en specialisten uit alle sectoren aanwezig, om een antwoord te geven op al uw (ver)bouwvragen.

Nog tot 26 februari, dagelijks van 10 tot 18.30 uur
Belgiëplein 1
Ticket: 12,50 euro (korting online)
www.batibouw.com