Veertiger bestraft voor seks met verkeerde tweelingzus

Print
Veertiger bestraft voor seks met verkeerde tweelingzus

Foto: Getty Images/iStockphoto

Leopoldsburg -

Een veertiger uit Leopoldsburg is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan 6 effectief voor de verkrachting van zijn schoonzus. De man was getrouwd met de tweelingzus van het slachtoffer. “Ze lijken zo hard op elkaar.”

De feiten speelden zich af op 4 juli 2015 en de dader bekende ook seks gehad te hebben met zijn acht jaar jongere schoonzus. Het slachtoffer sukkelt met een mentale beperking en heeft de leeftijd van een kind van 8 à 10 jaar. De vrouw bleef die nacht bij zijn thuis slapen en toen de veroordeelde rond middernacht ging slapen, verkrachtte hij haar. “Per ongeluk. Ik zag op bed in de slaapkamer een schim in het donker en dacht dat het mijn vrouw was. We hadden seks en toen mijn echtgenote terug van het toilet kwam, besefte ik dat het mijn tweelingzus was. Ze lijken ook zo erg op elkaar,” luidde de veertiger zijn uitleg.

Verschil

Zijn vrouw vertelde echter dat ze de twee niet betrapt had en dat haar zus sliep in de logeerkamer. De verdediging had het over een onoverwinnelijke dwaling omdat de man zich vergiste van persoon. “Totaal ongeloofwaardig,” aldus de rechter. De rechtbank achtte het evenmin geloofwaardig dat de man geen verschil zou merken tijdens de seksuele daad met zijn vrouw, met wie hij al jaren gehuwd is, en de zus die geen seks wou. De verklaringen van de familieleden van de dader kieperde de rechter eveneens in de vuilnisbak. Ook zou het slachtoffer nog onder druk gezet zijn om haar commentaar te wijzigen.

Contactverbod

De strafrechter verleende de dader uitstel voor 24 maanden van zijn straf. Om hiervan te kunnen genieten, is hem een contactverbod met het slachtoffer opgelegd. De man mag niet in een straal van minder dan 500 m in haar buurt komen. Aan de tweelingzus moet hij een vergoeding van 5.450 euro betalen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio