Uit de hand gelopen drugsdeal in Genk leidt naar arrestatie Mario Aquino

Print
Maasmechelen / Genk -

De arrestatie van Mario Aquino (45) vorige week donderdag is het gevolg van een onderzoek dat begon met een uit de hand gelopen drugsdeal op de parking van een jeugdhuis in Winterslag (Genk). In het onderzoek werden nog negen andere verdachten, onder wie een vrouw, gearresteerd voor hun aandeel in een grootschalige drugshandel.

Eind november vatte een Genkse drugdealer post op de parking bij het jeugdhuis in Winterslag om te wachten op klanten die bij hem enkele grammen cocaïne hadden besteld. Die waren blijkbaar niet van plan hun bestelling te betalen, want één van hen zette een pistool op het hoofd van de Genkenaar. Ze gingen aan de haal met alle cocaïne die in de auto lag, bijna een kilo. De Genkenaar, een arbeider in een staalfabriek, liet dat aan zijn Houthalense kompaan weten, waarop een klopjacht op de ‘klanten’ begon, met inzet van een kalasjnikov, molotovcocktails en andere verboden wapens.

Politie MidLim kreeg lucht van de uit de hand gelopen drugsdeal en startte een onderzoek. Dat leidde aanvankelijk tot de arrestatie van de Genkenaar en van de Houthalenaar en zijn vriendin, die actief zijn in de escortwereld. Ook de deelnemers aan de ripdeal werden in de boeien geslagen.

Huiszoeking

Maar daarmee was het onderzoek nog niet zijn afgerond. Op zoek naar de leveranciers van de cocaïne stootten de speurders op een Zonhovenaar met een gerechtelijk verleden én met een band met Mario Aquino. Dat de twee elkaar kennen, staat vast. Mario Aquino bestelde namelijk een badkamer in de winkel waar de Zonhovenaar werkte.

Een huiszoeking bij Mario Aquino in Dilsen-Stokkem leverde niets op, maar de speurders linken hem aan een West-Vlaamse man bij wie onlangs zes pakken van één kilo cocaïne werden gevonden. De drugs zaten in dezelfde gepersonaliseerde verpakking als de cocaïne die bij de opgerolde Genkse bende was aangetroffen.

In het onderzoek zijn inmiddels al enkele verdachten vrijgelaten. De raadkamer verlengde dinsdag wel het aanhoudingsmandaat van Mario Aquino, die alle betrokkenheid ontkent.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio