Bloed, zweet en tranen in Mijn Pop-up: “Ga je daar nu echt een drama van maken?”

Print
Bloed, zweet en tranen in Mijn Pop-up: “Ga je daar nu echt een drama van maken?”

In ‘Mijn Pop-uprestaurant’ spatten de vonken bij de duo’s van het scherm: ze zijn helemaal klaar voor hun officiële opening. Iedereen gaat er volledig voor, maar ze beseffen ook steeds meer dat het om een spel gaat. Wanneer Karel en Birger zich niet aan de afspraak houden, kan de rest er helemaal niet mee lachen. “Ik ben echt in mijn gat gebeten”, zegt Charlotte wanneer ze hen confronteert in hun restaurant.

Karel en Birger waren nochtans in een sympathieke bui in het begin van de aflevering, toen ze de twee andere Antwerpse duo’s gingen verklappen wat hun spionnen over hun tegenstanders hadden gezegd bij de eerste testservice.

De andere teams hadden al iets in het snuitje. “Ik dacht nog, allee, dat zijn ferm charels”, lachte Emily tegen de mannen van Tjop’s. “Dan besef je wel dat het een spel is en dat het ook echt begonnen is”, klonk het ook bij de dames van Madame P. De twee heren kwamen nochtans met goed nieuws: “Iedereen was heel enthousiast over jullie werking”, vertelde ze hen.

“Meer hapjes? Is goed, da’s zonde om weg te gooien!”

Iedereen beseft dat het heel zwaar is en veel werk is. Leena en Fanny vergaten bestellingen, maar alle duo’s zijn er klaar voor. Bij de officiële opening gaan Karel en Birger zelfs voor nog extra hapjes. Ze hadden nog producten van de dag ervoor liggen, “maar da’s zonde om het weg te gooien, hé, dus hebben we meer hapjes”.

En dan is het zover. De pop-ups worden officieel geopend. Burgemeester Vincent Van Quickenborne zegt het in Veronique haar woorden: “Welkom in West-F*cking-Vlaanderen!” De Antwerpse burgemeester Bart De Wever toont zich vooral competitief: “We hebben nog nooit gewonnen, wij hopen dat er een team van jullie is dat de titel deze keer toch in onze stad kan houden!” De politici proeven ook met veel plezier voor en geloven in hun teams.

Het eerste drama: “Ik ben echt in mijn gat gebeten nu”

Maar niet alles gaat van een leien dakje. Het valt de andere twee duo’s op dat Karel en Birger vier hapjes uitdelen, terwijl er duidelijk was afgesproken dat elk team maar twee hapjes zou ronddragen. “Je moet daar niet zo’n drama van maken”, zei Birger geïrriteerd toen het team van Madame P. en Het Vijfde Element hen ermee kwamen confronteren.

Bekijk meer video's van Mijn Pop-uprestaurant! op vtm.be

Video: VTM

“Ik ben echt in mijn gat gebeten nu, eigenlijk”, zegt Charlotte. “Ik vind dat jullie mijn vertrouwen geschaad hebben.” De mannen waren het er niet mee eens en reageerden kwaad. “Het is niet nodig om dat tijdens de avond te bespreken. Je doet dat toch niet daar zo’n scène van maken in het midden van ons restaurant.” Bij Madame P. zijn ze er niet goed van en barsten ze in tranen uit: “Ik hoop echt dat dit niet het einde is van onze vriendschap”.

Bekijk meer video's van Mijn Pop-uprestaurant! op vtm.be

Video: VTM

Bloed, zweet en tranen

De spanning is duidelijk te snijden en de eerste service kost bloed, zweet en tranen. Letterlijk bloed, want Yannick van Meat & Griet snijdt op een fout moment heel diep in zijn vinger. “Ja, dom, hé, da’s allemaal van de snelheid.” Maar door één hulp minder moet alles heel snel gaan. Elk duo moet immers twee keer 49 mensen feilloos bedienen.

Mitchell en Danyla hebben een duidelijk principe: “We geven beter iets goed, met minder keuze, dan meer keuze en minder kwaliteit.” Maar simpel is het niet, zo’n pop-uprestaurant runnen. “Het is niet rampzalig, maar het is totaal niet wat het moet zijn. Het gaat traag, het gaat niet goed.”

“Het liep allemaal in het honderd”, zeggen ook Karel en Birger. “We wisten niet wat iedereen aan het doen was, de tafelnummering klopte niet.” Ook bij Mitchell en Danyla is het plots onduidelijk wie welk gerecht moet krijgen. Ook bij Filly’s heerst er verwarring wanneer ze twijfelen of ze een vegetariër eerst vis willen geven.

Bekijk meer video's van Mijn Pop-uprestaurant! op vtm.be

Video: VTM

Bij Het Vijfde Element zijn ze “content”: “Het had veel erger kunnen zijn.” Bij Yannick en Leena schiet er op het einde nog één familie over. “Oeps, die waren we vergeten.”