Lommel United versterkt zich met Nederlandse ‘cultspits’

Print
Lommel United versterkt zich met Nederlandse ‘cultspits’

Foto: Dick Demey

Lommel United gaat tot het einde van dit seizoen in zee met Melvin Platje. De 28-jarige aanvaller speelde in Nederland voor Volendam, NEC en VVV en wist daar de weg naar doel behoorlijk goed te vinden.

Melvin Platje hield er bij onze noorderburen de benaming ‘cultspits’ aan over. “Hoe dat woord ontstaan is, weet ik niet goed”, lacht hij. “Misschien omdat ik vaak gekke doelpunten maakte. Ik kon ook best grappig uit de hoek komen wanneer perslui een microfoon onder mijn neus duwden.”

Voor zijn buitenlandse clubs was de man uit Bussum bij Amsterdam veel minder trefzeker. “Ik had een heel goed seizoen achter de rug bij NEC toen Neftçi Bakoe uit Azerbeidjan interesse toonde. Die club speelde toen Champions League. Dat gaf voor mij de doorslag. Het was een mooi avontuur en Bakoe is echt een mooie stad. Daarna was ik gedurende een korte periode bij Kalmar in Zweden en bij Brest in Frankrijk.”

De meest recente club van de Nederlander is Hansa Rostock, uit de derde Duitse Bundesliga. “Druk zetten, lopen, jagen, dat was hun spel. Ik speelde dit seizoen vrijwel alles, maar toen ze twee nieuwe aanvallers aantrokken heb ik mijn contract laten ontbinden. Ik wilde ook graag weer dichter bij huis voetballen. Dicht bij mijn vrouw en kinderen. Er komt heel binnenkort nog een klein Platje bij in ons gezin.” (lacht)

Beseft de nieuwkomer dat Lommel United in een heel penibele situatie zit? “Dat heb ik gehoord, ja. Maar ik begin hier met een schone lei en wil er het beste van maken. Alleen de voorbije twee weken heb ik niet meer intensief getraind. Dus mijn conditie is in orde. De kennismaking met de groep viel ook goed mee. Iedereen spreekt hier Nederlands. Opmerkelijk.”

Platje zette gisteren zijn handtekening, maar er moet ook nog een vrijgave-attest komen vanuit Duitsland. Arriveert dat op tijd, dan is hij speelgerechtigd voor de thuiswedstrijd tegen Lierse, nu vrijdag.